“Ανακοινώνω σήμερα την άμεση μεγέθυνση κατά 30% των παιδιών που πηγαίνουν στο σχολείο και τους επέβαλα να φοράνε μάσκα. Πια, οι γιγάντιες μάσκες δεν θα αποτελούν πρόβλημα”.

Αυτά δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια κίνηση άμεσων αντανακλαστικών απέναντι στην αστοχία των αρίστων του που ανέλαβαν να καλύψουν τα πρόσωπα των παιδιών με μη ιατρικές μάσκες, οι οποίες αποδείχθηκαν υπερμεγέθεις.

Και ο λαοφιλής Πρωθυπουργός καταλήγει: “Μπορεί να διαφωνώ με την επιστημονική αλήθεια ότι “τα μικρά παιδιά είναι η ασφαλέστερη ηλικιακή ομάδα, μολύνονται πολύ δύσκολα και διασπείρουν τον ιό στους μεγαλύτερους με ελάχιστες πιθανότητες”. Αλλά θα κάνω το παν, ώστε κάθε παιδί να καλύψει το πρόσωπό του με μη-ιατρική μάσκα, έστω και αν η χρήση της ενάντια στον Νέο Κορονοϊό 2019 δεν υποστηρίζεται από την σοβαρή επιστημονική έρευνα. Υποσχέθηκα Κοινωνική Αποστασιοποίηση: είναι άδικο και γίνεται πράξη”.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2020-09-15 09:33:01.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.