Πόσο όμορφο είναι δύο όντα να είναι τόσο διαφορετικά και ταυτόχρονα τόσο συμπληρωματικά.

Ψυχές είναι οι άνθρωποι μέσα σε σώματα. Το φύλο το καθορίζει η ίδια η Φύση και το δίνει δώρο στην ψυχή για να βιώσει τον κόσμο των αισθήσεων. Έτσι ανατέλλει ο ήλιος κι ο άνθρωπος έχει όλο το δρόμο εμπρός του. Μεγαλώνοντας καλείται να κρατήσει ενωμένα την ψυχή και το σώμα, ώστε να ζήσει σε ισορροπία με τον εαυτό του και τον κόσμο.

Δύο διαφορετικά σώματα που αναπτύσσονται στον ίδιο κόσμο. Η γυναίκα γεννιέται μ’ένα συγκεκριμένο αριθμό ωαρίων, ενώ ο άνδρας παράγει όλη του τη ζωή σπερματοζωάρια. Ο καθένας με τα δικά του αναπαραγωγικά όργανα που εξασφαλίζουν την συνέχεια της ζωής. Δεν χρειάζεται ν’αναλύσουμε τη φυσιολογία τους περισσότερο. Το καθετί είναι φτιαγμένο με ιερότητα και για συγκεκριμένη λειτουργία.

Έρχεται ο καιρός που η κάθε ψυχή βρίσκει ένα ταίρι και ο έρωτας κάνει τη δουλειά του. Θα φέρει τα δύο σώματα κοντά για να κάνουν αυτό που η Φύση τα ‘φτιαξε να ζήσουν. Μέσα από την ένωση δυο ψυχών και δυο σωμάτων, να φέρουν στον κόσμο μια νέα. Ενωμένοι να διαφωνήσουν, να πονέσουν, να εκνευριστούν, να κλάψουν, ν’ανησυχήσουν, να χαρούν, να γελάσουν και να διασκεδάσουν. Να υπομείνουν όλες τις δυσκολίες και να οικοδομήσουν μία σχέση αληθινής αγάπης. Να μεγαλώσουν τη νέα ζωή δίνοντας ο καθένας την αγάπη του, μ’αυτή τη διαφορετική προσέγγιση που έχει χάρη στο φύλο του. Αχώριστοι, όσο κι αν διαφέρουν. Πόσο ταπεινό;

Με τη Δύση του ηλίου θα γεράσουν παρέα κι ενώ τα κορμιά τους θα πάψουν να έχουν τη νεανική ομορφιά, τις ψυχές δεν θα τις νοιάζει. Θα έχουν ευτυχίσει. Άντεξαν όλο το ταξίδι και τα χέρια είναι ενωμένα μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος. Οι αναμνήσεις τους θα μείνουν ζωντανές, αφού άφησαν τη δική τους παρακαταθήκη. Πόσο γλυκό;

Αυτός είναι ο γάμος. Ο δρόμος της πνευματικής ωρίμανσης του ανθρώπου κι ενώ ο ίδιος είναι ατελής, η Φύση του δείχνει το αντίθετο ανοίγοντας το δρόμο γι’αυτόν.

Originally posted 2018-12-08 09:22:25.

Written by

Αλέξανδρος ΧΑΛΑΡΗΣ

Ο Αλέξανδρος ΧΑΛΑΡΗΣ αρθρογραφεί στην Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ και επιμελείται την Στήλη "Βαττολογίες".