Ένας λαός που κοχλάζει από αγανάκτηση, ένας λαός που διακατέχεται από οργή, ένας λαός που αναζητά διέξοδο από την πολιτική σκηνή ηττοπάθειας, ένας λαός που βλέπει τα εθνικά ρήγματα να πολλαπλασιάζονται. Ο Ελληνικός λαός σήμερα.

Η σημερινή άρχουσα τάξη όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά ανοίγει συνεχώς νέες πληγές και αδιέξοδα. Και καλύπτεται πίσω από τα οργανωμένα συμφέροντα των τωρινών συμμάχων, <<εχθρών>> του χθές, ρίχνοντας στο τραπέζι δοκιμασμένα χαρτιά. Αυτά της τρομοκράτησης συνειδήσεων.

Ξαφνικά ο πολιτικός κόσμος, άρχισε να ωρύεται για τα βάρη που φορτώθηκε ο λαός με τα μνημόνια. Και ποιος τον <<στράγγισε>> αλήθεια τον λαό; Ποιος υπέγραφε μνημόνια χωρίς να τα διαβάσει; Ποιος καταλήστευσε τα ασφαλιστικά ταμεία; Ποιος δεν τιμώρησε τους εγκληματίες του σκανδάλου Χρηματιστήριο; Ποιος έπνιξε την Ελληνική κοινωνία στα χρέη και στην υπερφορολόγηση; Ποιος <<άρμεξε>> τα Ελληνικά νοικοκυριά; Ποιος νομιμοποίησε τη διαχρονική ληστεία εις βάρος των φτωχών νοικοκυραίων;

Ο Πολιτικός κόσμος. Η άρχουσα τάξη. Οι σουλατσαδόροι της πολιτικής. Αυτοί που είχαν και έχουν την εξουσία στα χέρια τους και δεν ενδιαφέρονται ποτέ για το λαό. Μόνο για την καρέκλα της εξουσίας με βοηθό τους τον ελεγχόμενο καθοδηγητή <<τηλεόραση>>. Και ας πάει και το παλιάμπελο. Η πολιτική έγινε απλά ρητορεία γεμάτη ΘΑ και ψέματα. Δεν αναφέρεται πλέον σε συγκεκριμένα προβλήματα που πηγάζουν από τη σημερινή πραγματικότητα, με αποτέλεσμα η κοινωνία να έχει χάσει τις ισορροπίες της.