Άνθρωπος και αλεπού| Αισώπου Μύθοι

Ένας άνθρωπος είχε μεγάλο μίσος για μιά αλεπού γιατί του έκανε κακό (υποθέτω πως του άρπαζε τις κότες κ τα κουνέλια που έτρεφε στην αυλή του).

Μιά κατάφερε να την πιάσει, κ σκεφτόταν: τί μεγάλο κακό να της κάνω για να την τιμωρήσω καθώς της αξίζει; Σκέφτηκε το εξής: έδεσε στην ουρά της στουπιά λαδωμένα κ έβαλε φωτιά, οπότε η αλεπού άρχισε να τρέχει με την ουρά καιόμενη. Καθώς έτρεχε όπου νά’ναι, μπήκε στο χωράφι του ανθρώπου που της έβαλε τη φωτιά στην ουρά, κ τρέχοντας εκει μέσα πήραν φωτιά όλα τα σπαρτά, κ κάηκαν όλα, που ήταν καιρός του θερισμού – κ έτσι ο άνθρωπος δέν θέρισε τίποτε.grecobooks-6

Κάποιες φορές για να κάνει ο άνθρωπος κακό στον εχθρό του παθαίνει ο ίδιος. Παρόμοια είναι η ιστορία απο το ινδικό έπος “Ramayana”: Ο κακός δαίμονας “Ravana” διέταξε να βάλουν φωτιά στην ουρά του “Hanuman” ο οποίος έβαλε φωτιά σε όλη την πόλη των δαιμόνων τρέχοντας εκει μέσα με φλεγόμενη την ουρά.

Άνθρωπος και αλεπού | Αισώπου Μύθοι. NEWSFEED. Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ.

Originally posted 2019-02-20 17:00:57.

Το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error:
Αρέσει σε %d bloggers: