«Δεν είναι παράλογο να εμπεριέχεται ο όρος ‘’Μακεδονία’’ σε μία σύνθετη ονομασία, είτε με γεωγραφικό είτε με χρονικό προσδιορισμό, έναντι όλων, έτσι ώστε να γίνεται απολύτως σαφές ότι κανείς δεν διεκδικεί εδάφη ή ιστορία άλλων λαών». Τάδε έφη ο πρωθυπουργός κύριος Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται αύριο στο Έθνος της Κυριακής. Σε αντίθετη πολιτική κατεύθυνση από την γραμμή Καραμανλή που αρχικά δήλωνε πως ακολουθεί, ο κύριος Τσίπρας συνεχίζει την μετατόπιση από την κόκκινη γραμμή που χαράχτηκε με κόστος στο Βουκουρέστι το 2008. Μιλώντας για “χρονικό προσδιορισμό”, ανοίγει ένα τοξικότατο νέο κεφάλαιο στην εθνογένεση με κλεμμένα υλικά που επιχειρείται για γεωπολιτικούς λόγους να υποστηριχθεί στα Σκόπια.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Έλληνα πρωθυπουργό συνεχίζει την άσκηση εξωτερικής πολιτικής με όρους εσωτερικής πολιτικής συζήτησης και εξωτερικής μειοδοσίας. Καταπατώντας κάθε αρχή διπλωματικής διεκδικητικότητας και μη-ενδοτικότητας σε απαιτήσεις που προβάλλουν τρίτοι, τα στελέχη της κυβέρνησης του κυρίου Τσίπρα και όλο και συχνότερα ο ίδιος επιδίδονται σε άστοχες και άκαιρες δηλώσεις ωσάν η διαπραγμάτευση να γίνεται με τους αναστατωμένους Έλληνες πολίτες.

Θα μπορούσαμε να αντιτείνουμε πως δεν είναι παράλογο να αντιμετωπίζουν τον κύριο Τσίπρα και την κυβέρνησή του όλο και περισσότεροι με όλο και περισσότερη οργή, αγανάκτηση και απέχθεια.

Originally posted 2018-01-20 20:12:41.