Η Ελλάδα δεν έλαβε τη δόση των 5,7 δισ. ευρώ λόγω εκκρεμότητας στην εφαρμογή του συνόλου των προαπαιτουμένων. Η συζήτηση που οδήγησε στο αδιέξοδο έφερε σε έντονη αντιπαράθεση τους κυρίους Τσακαλώτο και Ντράγκι, εστιάζοντας σε θέματα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Η αποκάλυψη από τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών πως τους επόμενους μήνες Ελλάδα και ΔΝΤ οφείλουν να έρθουν σε συμφωνία για τα πρωτογενή πλεονάσματα, επιβεβαιώνει τον μεγαλύτερο φόβο του Έλληνα υπουργού Οικονομικών πως η μείωση του αφορολόγητου θα έρθει το 2019 και όχι το 2020, συμπιέζοντας περαιτέρω τους εξασθενημένους Έλληνες φορολογούμενους. Η επιβάρυνση σύμφωνα με υπολογισμούς αναμένεται μεσοσταθμικά στα 650 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες, συμπεριλαμβανομένης και της νέας μείωσης των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους.

Η αποκάλυψη του Γάλλου υπουργού Οικονομικών ήρθε μετά την πρόσφατη συνάντησή του με την κυρία Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ήδη από πέρυσι είχε αναφέρει πως η χώρα μας δεν πρόκειται να επιτύχει πλεόνασμα του ΑΕΠ 3,5%. Μένει να δούμε αν το θέμα θα τεθεί και επισήμως κατά την επικείμενη επίσκεψη των ξένων δανειστών στη χώρα μας και πως θα μπορέσει να το διαχειριστεί η ελληνική πλευρά.

Originally posted 2018-02-20 17:00:05.