Καλώς κακολογούμε ξένους. Αφού κάποιοι για τα σκοτεινά τους συμφέροντα έχουν πιάσει την Ελλάδα και την απομυζούν. Αν δεν το κάναμε κι αυτό, μάλλον θα είχαμε παραδοθεί ολοκληρωτικά σ’ αυτούς. Όπως έκαναν άνθρωποι των κυβερνήσεων. Έγιναν ανδρείκελα και μας οδηγούν στο χαμό μας.

Φαινόμενο αποτελεί οι χώρες που κινδυνεύουν μ’ αφανισμό, να βρίσκονται πρώτα σ’εθνικό διχασμό. Να χρεοκοπούν και να βρίσκονται σε κοινωνικό αναβρασμό. Να κατηγορούνται ηγέτες με ψευδή στοιχεία και να τα σερβίρουν σε ‘μας γι’ αλήθεια. Όσοι δεν παραδόθηκαν, βίωσαν τον πόλεμο με σφαίρες και βόμβες. Τα είδαμε να γίνονται στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη και στο Αφγανιστάν. Μάλλον θα τα δούμε και στην Ελλάδα. Η εθνική κυριαρχία της κάθε χώρας άλλωστε, είναι ο εχθρός των Ιμπεριαλιστών.

Στους Έλληνες μαθαίνουν να μην αγαπούν τον τόπο τους. Να μην γνωρίζουν πατρίδα. Κι αυτοί πήγαν σ’ άλλους τόπους. Σε άλλες πατρίδες. Σε άλλα έθνη.

Έμαθαν ότι το δικό τους Έθνος είναι κακό. Ότι η πατρίδα τους δεν υφίσταται. Ο πατριώτης κατασυκοφαντείται με ακαταλαβίστικα κομμουνιστολογήματα.

Τι άλλο να πούμε για τους Έλληνες που δεν έχουν καμιά αγάπη για τον τόπο τους και τους ανθρώπους του; Αν μιλήσουμε για φυλή, θα μας πουν ρατσιστές. Μα ρατσιστές ήταν αυτοί που πότισαν με το αίμα τους τα εδάφη, για να έχουμε εμείς ευκαιρία στη ζωή;

Γεμίσαμε τα κεφάλια μας με γνώσεις. Περιττές και μη. Αλλά οι καρδιές μας παρέμειναν αμόρφωτες.

‘’Η ούτως ει σοφός ώστε λέληθέν σε ότι μητρός τε καὶ πατρὸς καὶ των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον καὶ εν μείζονι μοίρα καὶ παρὰ θεοίς καὶ παρ᾽ ανθρώποις τοις νουν έχουσι’’ είπε ο Σωκράτης.

Μας φταίει το Έθνος κ’ η Πατρίδα; Ας τα εκτελέσουμε.

Originally posted 2018-06-10 11:51:08.

Written by

Αλέξανδρος ΧΑΛΑΡΗΣ

Ο Αλέξανδρος ΧΑΛΑΡΗΣ αρθρογραφεί στην Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ και επιμελείται την Στήλη "Βαττολογίες".