Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 400 ευρώ θα χορηγηθεί σε κάθε μη επιδοτούμενο άνεργο εγγεγραμμένο στον ΟΑΕΔ ηλικίας 18-24 ετών. Βασική προϋπόθεση για τη λήψη του επιδόματος, είναι ο άνεργος να ήταν εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ την 31η Οκτωβρίου 2017 και να διατηρεί την ιδιότητα του ανέργου έως και σήμερα.

Οι δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος ανέρχονται σε 55.000, ενώ το ποσό που θα διατεθεί υπολογίζεται σε 20 εκατ. ευρώ. Δεν χρειάζεται να υποβληθεί αίτηση από τους δικαιούχους, παρά μόνο να επικαιροποιήσουν ηλεκτρονικά τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού μέχρι την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, μέσα από την εφαρμογή που βρίσκεται στη σελίδα του ΟΑΕΔ.

Η κυρία Αχτσιόγλου σε δηλώσεις της ανέφερε πως οι νέοι άνεργοι έχουν καθημερινές ανάγκες υλικής υποστήριξης, σημειώνοντας πως η Κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στην κοινωνία, αποδίδοντας στους αδύναμους κάθε ευρώ που περισσεύει, όπως έγινε και με το κοινωνικό μέρισμα. Ωστόσο η επίκληση από την Υπουργό για την τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων κρίνεται ως επιλεκτική. Πολλοί κάνουν λόγο για οικονομικές ενισχύσεις – παυσίπονα που απαλύνουν στιγμιαία την ακραία φτωχοποίηση των πολιτών και δεν προσφέρουν ουδεμία αναπτυξιακή προοπτική. Οι πολίτες αντιμετωπίζονται ως άτομα που έχουν ακάλυπτες βασικές ανάγκες και όχι ως κυρίαρχος λαός που διεκδικεί το δικαίωμά του στην εργασία και την ανάπτυξη. Με προβλέψεις δυσοίωνες για τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και τους ανέργους η επιδοματική πολιτική προσφέρει απλώς μία μικρή παράταση διατήρησης της εξουσίας από την Κυβέρνηση.