Ένας καταδικαστικός φάκελος μόλις διέρρευσε στην δημοσιότητα, επιβεβαιώνοντας τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Η αναφορά προέρχεται από τη συμμαχία υπηρεσιών πληροφοριών «Five Eyes»: Το Five Eyes (FVEY) είναι η συμμαχία μυστικών υπηρεσιών που περιλαμβάνει την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο φάκελος ισχυρίζεται ότι η Κίνα είπε ψέματα στον κόσμο σχετικά με τη μετάδοση του κορονοϊού από άνθρωπο σε άνθρωπο, εξαφάνισε τους καταγγέλλοντες και αρνήθηκε να παραδώσει δείγματα ιών, ώστε η Δύση να μπορεί να παρασκευάσει εμβόλιο, σύμφωνα με την New York Post.

grecobooks -50%

Το ερευνητικό έγγραφο των 15 σελίδων πληροφορεί επίσης ότι ο ιός διέρρευσε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, ένας ισχυρισμός που απορρίφθηκε αρχικά ως θεωρία συνωμοσίας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα προσκείμενα στον ΠΟΥ, τον Μπιλ Γκέιτς, τον Τζωρτζ Σόρος και τους Κινέζους.

Η έκθεση της συμμαχίας ανταλλαγής πληροφοριών από τις πέντε κορυφαίες αγγλόφωνες χώρες, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά χαρακτήρισε τον σκιερό χειρισμό του ιού της Κίνας «επίθεση στη διεθνή διαφάνεια».

ellinika hoaxes george soros (b)

Η εφημερίδα περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο η Κίνα υποβάθμισε το ξέσπασμα σε όλο τον κόσμο, ενώ αγωνίστηκε άγρια ​​για να θάψει όλα τα ίχνη της νόσου στο εσωτερικό της, συμπεριλαμβανομένης της απολύμανσης των πάγκων στην αγορά, λογοκρίνοντας τις αυξανόμενες ενδείξεις ασυμπτωματικών φορέων του ιού και αρνούμενη δείγματα που ζητήθηκαν από άλλες χώρες.

Το Πεκίνο άρχισε να λογοκρίνει τις μηχανές αναζήτησης ήδη από το Δεκέμβριο για να σταματήσει το σερφάρισμα στο Διαδίκτυο που σχετίζεται με τον ιό, σύμφωνα με την έκθεση. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανταποκρίθηκε στους ισχυρισμούς της Κίνας και αρνήθηκε επίσης τη μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο παρά την ανησυχία από γειτονικές χώρες.

Η συλλογή πληροφοριών έδειξε ότι η Κίνα είχε «αποδείξεις μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο», αλλά συνέχισε να αρνείται ότι θα μπορούσε να εξαπλωθεί με αυτόν τον τρόπο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον φάκελο.

Το έγγραφο επεσήμανε ότι η Κίνα επέβαλε ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε άτομα που ταξιδεύουν σε ολόκληρο το έθνος, αλλά συνέχισε να λέει στον υπόλοιπο κόσμο ότι οι απαγορεύσεις ταξιδιού ήταν περιττές.

Αγορά Βιβλίου: Θέματα Κοινωνικής Οικονομίας – Από την κοινωνική επιχειρηματικότητα, στις κοινωνικές επενδύσεις και την κοινωνική τραπεζική (Δωρεάν Αποστολή)

Θέματα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – Από την κοινωνική επιχειρηματικότητα, στις κοινωνικές επενδύσεις και στην κοινωνική τραπεζική. Συλλογικός Τόμος. Επιμέλεια: Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ. Πρόλογος: Γεώργιος ΝΤΑΣΗΣ, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής. Γράφουν: Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ, Γεώργιος ΝΤΑΣΗΣ, Alain COHEUR, Denis STOKKINK, Kurt BERLO, Oliver WAGNER, Daniel SCHAFER, Ευγενία ΠΕΤΡΙΔΟΥ, Παναγιώτης ΜΠΑΜΙΔΗΣ, Μιχαήλ ΦΕΦΕΣ, Κωνσταντίνος ΓΕΩΡΜΑΣ, Βικτώρια ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ, Μιχαήλ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ, ​Βασίλειος ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ, Απόστολος ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ, π. Αλέξανδρος ΣΑΛΜΑΣ, ​Ναούμ ΜΥΛΩΝΑΣ. ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, 2016. ISBN:978-618-80232-3-9​. Σελίδες: 311.

€24,38