Ο ομογενής κύριος Μιχάλης Κράτσιος, πτυχιούχος των Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πρίνστον, είναι ο νέος σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου ως επικεφαλής του γραφείου Πολιτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας. Τη συγκεκριμένη θέση συνήθως αναλάμβαναν εξέχουσες προσωπικότητες των ΗΠΑ.

Ο κύριος Κράτσιος αναλαμβάνει τη θέση ως αναπληρωτής του ίδιου γραφείου, αφού ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν προχώρησε σε επιλογή νέου επικεφαλής, κάτι που δεν φαίνεται να είναι τυχαίο. Εξάλλου ο κύριος Κράτσιος κατά την προεκλογική περίοδο ήταν προσωπάρχης στον όμιλο επιχειρήσεων του κυρίου Πήτερ Θίελ, δισεκατομμυριούχου της Σίλικον Βάλλεϋ, ενός εκ τον μεγαλύτερων συμμάχων και υποστηρικτών του κυρίου Ντόναλτ Τραμπ.

Πολλοί έσπευσαν να εκτιμήσουν πως η ανάληψη της θέσης είναι τυχαία και προέκυψε από αμέλεια του Προέδρου να διορίσει επικεφαλής. Ωστόσο η άποψη αυτή δεν επιβεβαιώνεται, αφού ως γνωστόν ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι ένας έμπειρος επιχειρηματίας και πολύ καλός πολιτικός.

Ο κύριος Κράτσιος αναλαμβάνει μία νευραλγική θέση που έχει να κάνει ακόμη και με την ασφάλεια της χώρας, ενώ από πολλούς ερμηνεύεται ιδιαιτέρως θετικά η παρουσία ενός ακόμη Έλληνα τόσο κοντά στον Αμερικανό Πρόεδρο.