Όπως δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Biology ,Έλληνες ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κρήτης του τμήματος Βιολογίας υπό τον αναπληρωτή καθηγητή, Δρ. Γεώργιο Ζάχο εντόπισαν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που αναμένεται να προκαλέσει επανάσταση στο πεδίο της έρευνας για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Στα πειράματα που διεξήχθησαν παρατηρήθηκε για πρώτη φορά ο ρόλος μιας πρωτεΐνης “Chmp4c”, η απενεργοποίηση της οποίας κατέδειξε πως προκαλεί σημαντικότατα λάθη στη διαδικασία επέκτασης του καρκίνου και ανάπτυξης των καρκινικών όγκων. Με τον τρόπο αυτό οι Έλληνες βιολόγοι έριξαν φως στην κατανόηση της λειτουργίας και του πολλαπλασιασμού των καρκινικών κυττάρων, ανοίγοντας επιστημονικά μία νέα πόρτα στην αντιμετώπιση μίας από τις δυσκολότερες και συνηθέστερες σοβαρές ασθένειες.

Ειδήσεις σαν κι αυτή πέραν της αισιοδοξίας αυτής καθεαυτής της πληροφορίας αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά πως η Ελλάδα έχει απεριόριστες δυνατότητες, αρκεί να κρατήσει τα παιδιά της και να δώσει κίνητρα να επιστρέψουν οι επιστήμονες που έφυγαν λόγω κρίσης.