Πληροφοριοδότης που εργάστηκε στο Τμήμα Εκλογών του Clark County της Νεβάδας απαρίθμησε σειρά περιπτώσεων κακόβουλης συμπεριφοράς, τις ημέρες πριν από τις εκλογές, συμπεριλαμβανομένων εργαζομένων στο Εκλογικό Κέντρο, που επεξεργάζονταν παράνομα ψηφοδέλτια, καθώς και τρίτων, αναρμόδιων ατόμων που σχηματίζαν ένα «ανθρώπινο τείχος» κοντά σε βαν του Τζο Μπάιντεν, για να εμποδίζουν την ορατότητα σε μάρτυρες της εκλογικής λαθροχειρίας με τα ψηφοδέλτια.

Σε ένορκη δήλωση που υπεγράφη στις 8 Νοεμβρίου, ο καταγγέλλων, ο οποίος υπηρέτησε ως εργαζόμενος στην ψηφοφορία, περιέγραψε λεπτομερώς τις «ανησυχίες για τον εκφοβισμό σε εκλογικό χώρο και την εκλογική απάτη».

Σοκάρει η δικογραφία – Μαγείρευαν την εντοπιότητα των ψηφοφόρων-μαϊμού

Μία από τις κύριες ανησυχίες περιστράφηκε γύρω από αυτό που ο καταγγέλλων χαρακτήρισε ως επεξεργασία παράνομων ψηφοδελτίων. Σύμφωνα με την ένορκη δήλωση, ένας αρχηγός της ομάδας και δύο βοηθοί είπαν στους υπαλλήλους του Εκλογικού Κέντρου να συμβουλέψουν όσους ήθελαν να εγγραφούν για να ψηφίσουν, αλλά δεν είχαν την κατάλληλη ταυτότητα, να κλείσουν ραντεβού με το DMV (Υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνιών). Κατόπιν τους είπαν ότι θα μπορούσαν να επιδείξουν την επιβεβαίωση του ραντεβού τους με το Υπουργείο – ένα απλό αντίγραφο, χωρίς ειδική αποδεικτική σήμανση – και να εγγραφούν μόνο βάσει αυτής της επιβεβαίωσης στους Εκλογικούς Καταλόγους του Τμήματος και να ψηφίσουν!

«Τους επιτρεπόταν, έτσι, να ψηφίζουν με προσωρινά ψηφοδέλτια, παρόλο που τα ραντεβού τους ήταν κλεισμένα για μετά τον Ιανουάριο του 2021. Μας είπαν ότι αυτό επιτρέπεται σε όλη την κοιλάδα, σε όλα τα εκλογικά τμήματα», αναφέρει η δήλωση.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην ένορκη κατάθεση, οι εργαζόμενοι του Εκλογικού Κέντρου “έθεταν δύο μηδενικά (” 00 “) στον αριθμό επιβεβαίωσης του Υπουργείου Μεταφορών και τα έθεταν εκεί που έπρεπε να πάει ο αριθμός άδειας / αναγνωριστικό οδηγού όταν συμπλήρωναν τη φόρμα εγγραφή”.

Τσουβάλια με πλαστά ψηφοδέλτια

Ο καταγγέλλων παρουσίασε επίσης λεπτομερώς ένα περιστατικό που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια ενός μεσημεριανού διαλείμματος. Στα τέλη Οκτωβρίου, ο καταγγέλλων «είδε προσωπικά δύο άτομα να παραδίδουν πολλούς κλειστούς φακέλους αλληλογραφίας σε δύο άλλα άτομα, που στη συνέχεια άνοιξαν και συμπλήρωσαν μέσα τα ψηφοδέλτια, με το περιστατικό να λαμβάνει χώρα στο φορτηγό της εκστρατείας του Τζο Μπαίντεν».

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!