Το ζήτημα της ονομασίας προχωράει με έντονους ρυθμούς, υπό την πίεση των ξένων. Ο γερμανικός τύπος αναφέρει πως ο Πρωθυπουργός της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας είναι αποφασισμένος να δοθεί μία οριστική λύση στο πρόβλημα, που ανέκυψε στα μέσα του προηγούμενου αιώνα ως αποτέλεσμα αλυτρωτισμού και προπαγάνδας στη γείτονα χώρα και πολιτικής αδιαφορίας στη χώρα μας.

Όλα δείχνουν πως η Κυβέρνηση μετά και τη νέα υποχώρηση του κυρίου Πάνου Καμμένου – ο οποίος δεν έχει αφήσει κόκκινη γραμμή που να μην έχει σβήσει ακόμη και στα εθνικά θέματα – θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία που χρειάζεται.

Ωστόσο την ίδια ώρα η δυσαρέσκεια των πολιτών γιγαντώνεται. Στο διαδίκτυο εμφανίζεται η μία ηλεκτρονική πλατφόρμα μετά την άλλη για συλλογή υπογραφών ενάντια στην επικείμενη λύση, που όπως όλα δείχνουν θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία, κάτι που είναι ανεπίτρεπτο και μη αποδεκτό από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Εξάλλου οι Σκοπιανοί έχουν ήδη αποφανθεί πως στη διαπραγμάτευση δεν πρόκειται να υποχωρήσουν σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ονομασία του “έθνους” τους και της γλώσσας τους. Επίσης οι γείτονες επιθυμούν να διαπραγματευτούν την ονομασία που θα αφορά στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδος – Σκοπίων κι όχι τη διεθνή τους ονομασία.

Παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση διαρρέει πως η λύση θα είναι επωφελής, είναι μαθηματικά βέβαιο πως αν η Ελλάδα αποδεχθεί μία νέα Μακεδονία θα το πληρώσει στο άμεσο μέλλον πολύ πικρά.

Η δυσαρέσκεια του κόσμου έχει αρχίσει να αποτυπώνεται προς το σύνολο του πολιτικού φάσματος και δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε μία νέα πολιτική δύναμη που θα έχει ειδικό σκοπό ως προς την απόλυτη διαφωνία στη χρήση του όρου Μακεδονία από τους γείτονες και ίσως στη συνέχεια να καλύψει το πατριωτικό κενό που αφήνουν τα δημοκρατικά κόμματα δεξιότερα του κέντρου.

Originally posted 2018-01-05 11:25:27.