Μια φιλανθρωπική οργάνωση για τον καρκίνο, που δημιουργήθηκε από τον κατά δήλωσή του εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden, απέτυχε να διαθέσει έστω ένα δολάριο για ιατρική έρευνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης. Τα περισσότερα από τα μετρητά που της εξασφάλισε ο ηλικιωμένος Τζο εμφανίζονται να πηγαίνουν σε γενναιόδωρους μισθούς!

Οι ομοσπονδιακές φορολογικές δηλώσεις αποκαλύπτουν ότι η “Πρωτοβουλία για τον Καρκίνο” του Μπάιντεν, που ιδρύθηκε το 2017 από τον πρώην αντιπρόεδρο και τη σύζυγό του Τζιλ, δεν διένειμε επιχορηγήσεις κατά τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας της, ανέφερε η New York Post.

Η φιλανθρωπική οργάνωση, που δημιουργήθηκε μετά τον θάνατο του μεγαλύτερου γιου του Μπάιντεν, Μπόου, από καρκίνο του εγκεφάλου το 2015, δηλώνει ότι η αποστολή της είναι να «αναπτύξει και να οδηγήσει στην εφαρμογή λύσεων για την επιτάχυνση της προόδου στην πρόληψη, τον εντοπισμό, τη διάγνωση, την έρευνα και τη φροντίδα του καρκίνου».

Η Daily Mail επιβεβαίωσε τις περίεργες ταμειακές αποφάσεις, αφού εξέτασε επίσης τα φορολογικά έγγραφα του οργανισμού.

Πληρώνονταν χρυσά χωρίς να δουλεύουν…

Σύμφωνα με την Post, η φιλανθρωπική οργάνωση του Μπάιντεν συγκέντρωσε 4.809.619 δολάρια σε εισφορές κατά τα οικονομικά έτη 2017 και 2018, δαπανώντας 3.070.301 $ για μισθούς αυτά τα δύο χρόνια!

Ο Γκρέγκορι Σάιμον, πρώην στέλεχος της Pfizer και λομπίστας της υγειονομικής περίθαλψης, ο οποίος κλήθηκε να υπηρετήσει ως πρόεδρος του οργανισμού, πήρε στο σπίτι 429.850 δολάρια κατά τη δημοσιονομική περίοδο 2018, σχεδόν διπλασιάζοντας τον μισθό του από το προηγούμενο έτος. Όπως και ο Μπάιντεν, ο Σίμον ήταν μέλος της κυβέρνησης Ομπάμα και ηγείτο της ειδικής ομάδας για τον καρκίνο του Λευκού Οίκου.

Τα έξοδα ταξιδιού αυξήθηκαν επίσης μεταξύ 2017 και 2018, παρά το γεγονός ότι ο οργανισμός δεν είχε συμβάλει ποτέ στην έρευνα για τον καρκίνο. Η ομάδα είχε προηγουμένως ισχυριστεί ότι η κύρια εστίασή της ήταν να καταστήσει τη θεραπεία του καρκίνου πιο προσιτή και φθηνή, σε αντίθεση με τη συγκέντρωση χρημάτων για την εξεύρεση θεραπείας.

Μετά από δύο μόνο χρόνια, η φιλανθρωπική οργάνωση «σταμάτησε» τις δραστηριότητές της όταν ο Μπάιντεν και η σύζυγός του παραιτήθηκαν για την προεδρική εκλογή του Τζο Μπάιντεν.

Η πρωτοβουλία για τον καρκίνο του Μπάιντεν σταμάτησε τις δραστηριότητές της τον Ιούλιο του 2019, αφού ο Τζο Μπάιντεν παραιτήθηκε για να επικεντρωθεί στην υποψηφιότητά του για την προεδρία. Αν και τεχνικά εξακολουθεί να είναι ενεργή, είχε περάσει σε βαθιά αδράνεια, με τον Simon να αναγνωρίζει σε μια συνέντευξη του 2019 ότι, χωρίς τη συμμετοχή του Μπάιντεν, έχει γίνει «όλο και πιο δύσκολο να πάρει την έλξη που χρειαζόμασταν για να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας»

Η ιστορία της NY Post τράβηξε το μάτι του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος την αναδημοσίευσε χωρίς σχόλιο…

Εγκληματική επιχείρηση…

Ο Τραμπ είχε προηγουμένως περιγράψει την οικογένεια Μπάιντεν ως «εγκληματική επιχείρηση» και είπε ότι η φερόμενη συμμετοχή του πρώην αντιπροέδρου σε σκιερές συμφωνίες με ξένες εταιρείες δείχνει ότι ο Μπάιντεν είναι «διεφθαρμένος» πολιτικός.

Η Post έδωσε μια σειρά από ιστορίες που υποδηλώνουν ότι ο Μπάιντεν μπορεί να έχει συνδεθεί με μια αμφισβητήσιμη επιχειρηματική συμφωνία με μια κινεζική εταιρεία, βασισμένη σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνύματα που φέρεται να λαμβάνονται από έναν σκληρό δίσκο που κάποτε ανήκε στον γιο του Χάντερ.

Ο πρώην εμπορικός συνεργάτης του Hunter επιβεβαίωσε αργότερα ότι τα email ήταν γνήσια και ότι ο πρώην αντιπρόεδρος συμμετείχε στενά στο πρόγραμμα. Ο Μπάιντεν απέρριψε την αναφορά του Post ως απόπειρα να «λερωθεί» ο γιος του.

Υποστηρίξτε μας με μια δωρεά