Η μείωση του αφορολόγητου στα 5.685 ευρώ από τα 8.636 ευρώ θα φέρει επιπλέον φορολογική επιβάρυνση στις ήδη οικονομικά γονατισμένες φορολογικές ομάδες των μισθωτών, των συνταξιούχων, των αγροτών καθώς και των επαγγελματιών με λιγοστά εισοδήματα.

Όλα δείχνουν πως τον Μάιο η Κυβέρνηση θα επισπεύσει την εφαρμογή του νέου αφορολόγητου κατά ένα χρόνο, ώστε να εφαρμοστεί από το 2019 αντί του 2020, όπως έλεγαν αρχικά καθησυχάζοντας τον κόσμο.

Συνδυαστικά με τις μειώσεις στις συντάξεις, αλλά και τον πρόσθετο ΕΝΦΙΑ που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής και όχι εμπορικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ, η νέα επιβάρυνση θα οδηγήσει σε οικονομικό στραγγαλισμό την ελληνική κοινωνία.

Είναι πλέον προφανές ότι η κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα εφαρμόζει σχέδιο επιδρομής στην όποια ελληνική οικονομία των νοικοκυριών, για να δοθούν όσα περισσότερα σε όσο πιο σύντομο χρόνο στους ξένους δανειστές. Εξάλλου, όπως προκύπτει και από τα πρόσφατα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, το δημόσιο χρέος διογκώνεται, οι πολίτες φτωχοποιούνται και η κατάρρευση της χώρας – παρά τους πανηγυρισμούς – αποτελεί μια θλιβερή πραγματικότητα κι όχι μια αντιπολιτευτική κραυγή.