Το βαρομετρικό χαμηλό Θησέας που κινείται από την Ιταλία προς το Αιγαίο θα επηρεάσει τη χώρα μας από σήμερα το βράδυ μέχρι την Κυριακή το πρωί. Κύρια χαρακτηριστικά του οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, οι οποίες σταδιακά θα προχωρήσουν στα ημιορεινά και πεδινά της βόρειας Ελλάδας.

Από το βράδυ της Παρασκευής θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, στο Ιόνιο και στο Ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα στη Βόρεια Ελλάδα θα περιοριστούν, ενώ οι βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες του Ιονίου θα ενταθούν και θα προχωρήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, κυρίως στη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία ως τη Δυτική Κρήτη.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ, φτάνοντας τοπικά τα 9, ενώ αναφορικά με τις χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα ορεινά ηπειρωτικά, ενώ σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα επηρεάσουν ακόμη και τις πεδινές περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί πως εντός των περιοχών που αναμένεται να πληγούν έντονα συμπεριλαμβάνονται οι περιοχές της Αττικής και της Κεντρικής Ελλάδας που επλήγησαν πρόσφατα από την κακοκαιρία και καλό είναι παρά τις όποιες παρεμβάσεις έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα, οι κάτοικοι να είναι προετοιμασμένοι και ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους.