Το Great Reset, η Μεγάλη Επαναφορά, εισβάλει με βία στην ζωή μας, μέσα από τα κρυπτικά λόγια των πολιτικών και τις αναλύσεις στο διαδίκτυο. Οι New York Times ιδιοκτησίας Τζωρτζ Σόρος έγραψαν σε άρθρο τους πως πρόκειται για θεωρία συνομωσίας: συνεπώς, δεν είναι.

Οι New York Times δεν κατάφεραν να ανακαλύψουν πως ο όρος Great Reset εισήχθη στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με σκοπό να πείσει “τους παγκόσμιους εταίρους να συνεργαστούν στην ταυτόχρονη διαχείριση των άμεσων συνεπειών της κρίσης COVID-19”. Ας δούμε αυτό που η Εφημερίδα του Τζωρτζ Σόρος δεν μπορούσε να δει στον ιστότοπο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Υπάρχει επείγουσα ανάγκη τα παγκόσμια ενδιαφερόμενα μέρη να συνεργαστούν για την ταυτόχρονη διαχείριση των άμεσων συνεπειών της κρίσης COVID-19. Για να βελτιώσει την κατάσταση του κόσμου, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ξεκινά την πρωτοβουλία The Great Reset.

Αυτό που οι New York Times, η διεθνής εφημερίδα που υμνούσε τον Αλέξη Τσίπρα και τώρα χαϊδεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στιγμάτισε ως Fake News και θεωρία συνωμοσίας, είναι μια καλά αρθρωμένη στρατηγική, ρητά διατυπωμένη: μήπως η καθεστωτική εφημερίδα να εξέτινε μια αποδοχή λάθους προς τους αναγνώστες της;

Ο κύκλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ συνεχίζει:

Καθώς μπαίνουμε σε ένα μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας για να διαμορφώσουμε την ανάκαμψη, αυτή η πρωτοβουλία θα προσφέρει πληροφορίες για την ενημέρωση όλων εκείνων που καθορίζουν τη μελλοντική κατάσταση των παγκόσμιων σχέσεων, την κατεύθυνση των εθνικών οικονομιών, τις προτεραιότητες των κοινωνιών, τη φύση των επιχειρηματικών μοντέλων και τη διαχείριση ενός παγκόσμιου κοινού. Αντλώντας από το όραμα και την τεράστια τεχνογνωσία των ηγετών που συμμετέχουν στις κοινότητες του Φόρουμ, η πρωτοβουλία Great Reset έχει μια σειρά διαστάσεων για τη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου που τιμά την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου.

Με άλλα λόγια, η Μεγάλη Επαναφορά είναι ένα επεισόδιο της πορείας προς την Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Ο άνθρωπος πίσω από την Μεγάλη Επαναφορά είναι ο Κλάους Σβαμπ (Klaus Schwab). Πρόκειται για τον ιδρυτή και εκτελεστικό πρόεδρο του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ.

Βρήκα ένα επεξηγηματικό άρθρο του Σβαμπ με τίτλο “Τώρα είναι η ώρα για την Μεγάλη Επαναφορά”. Λέει:

Για να επιτευχθεί ένα καλύτερο αποτέλεσμα, ο κόσμος οφείλει να δράσει από κοινού και άμεσα για να αναμορφώσει όλες τις απόψεις των κοινωνιών και οικονομιών μας, από την εκπαίδευση στα κοινωνικά συμβόλαια και τις συνθήκες εργασίας. Κάθε χώρα, από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στην Κίνα, οφείλει να συμμετέχει, και κάθε βιομηχανία, από το πετρέλαιο και το αέριο στην τεχνολογία, οφείλει να αναμορφωθεί. Εν ολίγοις, χρειαζόμαστε μια “Μεγάλη Επαναφορά” του καπιταλισμού.

Στον “οδικό χάρτη” του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το εργαλείο είναι η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση. Στρατηγικός ορίζοντας είναι η παγκοσμιοποίηση των ρυθμίσεων και η μετάβαση από τις εθνικές κυβερνήσεις σε μια νέα, παγκόσμια διακυβέρνηση, με δικούς της θεσμούς νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας, που να ισχύουν μέχρι το επίπεδο του κάθε ενός πολίτη.

Έρχεται το δίπολο άτομο-παγκόσμια διακυβέρνηση.

Υποστηρίξτε μας με μια δωρεά

Originally posted 2020-11-20 20:50:07.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.