Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Ιωάννη Νασιούλα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης (25/11/2019). Ο επικεφαλής δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη” υποστήριξε ξεκάθαρα την αθωότητα του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και έστρεψε τα βέλη του κατά της πολιτικής εκμετάλλευσης της υπόθεσης του ελλείμματος στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης από τους κ. Γιώργο Παπανδρέου, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον τέως Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη και τα υπολείμματα της παράταξής του στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

20190728_170453_0000.png

Ολόκληρο το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της τοποθέτησης του Γιάννη Νασιούλα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, εδώ:

Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι,
Ήρθε η ώρα να συζητήσουμε το πρώτο Τεχνικό Πρόγραμμα της νέας διοίκησης στον Δήμο Θεσσαλονίκης και σύντομα θα έρθει και ο πρώτος μας Προϋπολογισμός. Όμως, η Θεσσαλονίκη δεν έχει αλλάξει οριστικά σελίδα. Σελίδα θα αλλάξει, όταν μάθουμε τί πραγματικά συνέβη με την εξαφάνιση εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του Δήμου τις προηγούμενες δεκαετίες.

Βενιζέλος-Ζαχάρωφ 1,5 εκ. λίρες

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, ψηφίσαμε τον απολογισμό του παρελθόντος οικονομικού έτους και εκεί με έκπληξη ξαναείδαμε εγγραφές απαιτήσεων κοντά στα 80 εκατομμύρια ευρώ, που αναζητά ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Οι ορκωτοί λογιστές δεν θέτουν την υπογραφή τους στα ποσά αυτά του Ισολογισμού και τεκμαίρεται πως το ίδιο θα είναι αναγκασμένοι να πράξουν και του χρόνου τέτοιον καιρό.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες της Θεσσαλονίκης απαιτούν από τη νέα σύνθεση του Δημοτικού μας Συμβουλίου την αλήθεια. Θέλουν σοβαρή και τεκμηριωμένη απάντηση στο ερώτημα: ποιος πήρε τα χρήματα από το Ταμείο του Δήμου Θεσσαλονίκης και πόσα ήταν αυτά;

Η χειρότερη σελίδα της μαύρης παρακαταθήκης που μας αφήνει η απελθούσα δημοτική διοίκηση είναι η πολιτική της συνενοχή στην εκμετάλλευση της υπόθεσης που ταλανίζει τον Δήμο Θεσσαλονίκης πολιτικά και διοικητικά ακόμη και σήμερα. Μας άφησε εγγραφές απαιτήσεων κοντά 80 εκατομμυρίων ευρώ, όμως τα Ελληνικά Δικαστήρια αναφέρονται σε περίπου 16 εκατομμύρια. Υπάρχει σήμερα, δεκαετίες μετά, οριστική και βέβαιη απόφαση του Ελληνικού Δημοσίου για το πόσα χρήματα λείπουν;

Οι δικαστές του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ομόφωνα αθώωσαν τον πρώην Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για «ξέπλυμα» 15,7 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο δεν βρέθηκε σε λογαριασμούς του.

Ο τέως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρης με άγρια χαρά συμμετείχε στην πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης και η τριάδα των κυρίων Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Μπουτάρη κοιτούσε με μεγάλη ικανοποίηση την Θεσσαλονίκη να βρίσκεται χωρίς εθνική εκπροσώπηση, όταν οι πολιτικοί παραγιοί του Τζώρτζ Σόρος ψήφιζαν την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους εχθρούς μας. Ο τέως πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο άνθρωπος που πρόδωσε την Μακεδονία με το πολιτικό αζημίωτο, καθώς και τα κλωσσόπουλα του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη, ασχημονούν επανειλημμένα, καταπατώντας το τεκμήριο της αθωότητας και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια του πρώην Δημάρχου κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, που αγαπήθηκε από τους Θεσσαλονικείς και αφέθηκε από το κόμμα του βορά ενός μαύρου συστήματος που θέλει την Θεσσαλονίκη δεμένη χειροπόδαρα.

Οι εφημερίδες των στοών και των υπογείων στην Μακεδονία παίζουν αυτό το βρώμικο παιχνίδι με το πολιτικό αζημίωτο.

Όμως, πρωτού οι Θεσσαλονικείς εκδιώξουν πολιτικά τον τέως Δήμαρχο που λέει τους Σκοπιανούς «Μακεδόνες» και «δεν του καίγεται καρφί αν ο Κεμάλ σκότωσε ή όχι Έλληνες ή άλλους», αυτός φρόντισε να πετάξει από πάνω του το πολιτικό άγος της συνενοχής στην σπίλωση του πολιτικού του αντιπάλου:

“Είμαι σίγουρος ότι ο Παπαγεωργόπουλος δεν έκλεψε, δεν έβαλε λεφτά στην τσέπη. Δεν πιστεύω ότι ο ίδιος ήταν ο εγκέφαλος, ούτε καρπώθηκε χρήματα».

Κύριε Πρόεδρε, καταθέτω στα πρακτικά αντίτυπο της συνέντευξης του τέως Δημάρχου Θεσσαλονίκης στην Εφημεριδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τον Σταύρο Τζίμα, με ημερομηνία 9 Ιουνίου 2019.

Τι έχουν να πουν αυτές και αυτοί που έμειναν να κλωσάνε την λερωμένη πολιτική φωλιά του απαξιωμένου τέως Δημάρχου Θεσσαλονίκης; Η παράταξή τους στον Δήμο Θεσσαλονίκης χύνει το αντιαισθητικό και απαίσιο δηλητήριο τύπου ΣΥΡΙΖΑ, όμως ο κύριος Μπουτάρης έστριψε φεύγοντας. Ποιόν από τους δυο να πιστέψουμε; Την παράταξη-παπαγάλο του ΣΥΡΙΖΑ ή τον φιλοσκοπιανό τέως Δήμαρχο;

Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι,
Ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κύριος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κρίθηκε επίσης αθώος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Ο λόγος, για την υπόθεση των ειδικών εντολών για την πληρωμή δαπανών του Δήμου επί των ημερών του, από το 1997 ως το 2007.

Το κοινό στοιχείο που διατρέχει όλες αυτές τις σκοτεινές υποθέσεις είναι πως άλλα διαρρέονται δημοσίως από ασυνείδητους πολιτικούς και διοικητικούς παράγοντες ή κλωσόπουλα και παπαγάλους, άλλα αποτυπώνουν οι ελεγκτές και σε άλλα ποσά καταλήγουν τα Ελληνικά Δικαστήρια.

Θέλουμε μια Θεσσαλονίκη των μεγάλων λόγων και των μεγάλων έργων: που θα ξανασταθεί όρθια για να διατρανώσει την μοναδικότητα και την ελληνικότητα της Μακεδονίας ενάντια στην άκυρη και προδοτική Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και θα ξαναχτίσει την μεγάλη μας μητρόπολη, που δέκα χρόνια τώρα αφέθηκε στον μαρασμό, έδιωξε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στα ξένα για να την σοροπιάζουν για γιγάντιο hot-spot μόνιμης εναπόθεσης εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών.

Αν, όμως, το μαύρο φίδι δάγκωσε βαθιά τις πατριωτικές και άξιες πολιτικές φωνές της Θεσσαλονίκης, τότε ο επόμενος στόχος του –μην αμφιβάλλετε- θα είμαστε κι εμείς. Αν ένα τοξικό δίχτυ πλέχθηκε γι αυτούς που στέκονται όρθιοι για την Ελλάδα και την Μακεδονία, αργά ή γρήγορα θα το βρούμε κι εμείς μπροστά μας.

Ή θα το ξεσκίσουμε. Και από την Θεσσαλονίκη θα ξανασηκωθεί όρθια γενναία και ειλικρινής πολιτική ηγεσία, που θα χαλάσει τους σχεδιασμούς όσων την θέλουν πολιτική τους ιδιοκτησία σε μια Μακεδονία πουλημένη για κάθε χρήση.

Αλλ΄ουδέν έρπει ψεύδος εις γήρας χρόνου, ακούγεται να ψιθυρίζει ο αρχαίος ποιητής. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η αλήθεια θα νικήσει το σκοτάδι.