Ακυρώθηκε το 80% των προκρατήσεων που υπήρχαν για τις επόμενες 10 ημέρες στη Χαλκιδική – Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες της περιοχής.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι άνθρωποι του τουρισμού στη Χαλκιδική, μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού σε ολόκληρο τον νομό.

Μετά το χθεσινό μήνυμα του 112 για τα περιοριστικά μέτρα στη Χαλκιδική, οι τουρίστες της Χαλκιδικής αναστατώθηκαν και πλέον φεύγουν ο ένας μετά τον άλλον, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Αριστοτέλης», Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε, ακυρώθηκε το 80% των προκρατήσεων που υπήρχαν για τις επόμενες 10 ημέρες στη Χαλκιδική, ενώ ακυρώθηκαν ακόμη και οι κρατήσεις για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.

Παράλληλα, σε ολόκληρη τη Χαλκιδική ακυρώθηκαν «996 συμβόλαια γκαραντί» που είχαν κλείσει για όλη τη σεζόν, σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Αριστοτέλης» εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την επόμενη χρονιά, λέγοντας ότι θα είναι επίσης δύσκολη, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις.

«Χρειαζόμαστε γενναία στήριξη πλέον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ άσχημα. Το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων από το 75-80% των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων που άνοιξαν δεν θα ξεπεράσουν τον τζίρο στην καλύτερη περίπτωση το 25% του 2019», πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!