Χιλιάδες υποστηρικτές του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον για να στηρίξουν τον αγώνα του ενάντια στην γιγάντια εκλογική απάτη που έλαβε χώρα στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, καθώς το επιτελείο του προχωρά μπροστά με μια σειρά από νομικές κινήσεις κατά των εκλογικών αποτελεσμάτων στις 3 Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ έχει σημειώσει μικρή πρόοδο στα δικαστήρια με τις αγωγές του και για πρώτη φορά την Παρασκευή άφησε περιθώρια για τις προοπτικές του, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι «ο χρόνος θα πει» ποιος καταλαμβάνει τον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου.

Οπαδοί του Τραμπ φέρουν σημαίες, μερικοί φωνάζουν “Σταματήστε την κλοπή!” και “Είμαστε οι πρωταθλητές !”. Χιλιάδες βρέθηκαν στο σημείο συγκέντρωσης στο Freedom Plaza κοντά στον Λευκό Οίκο στο κέντρο της Ουάσιγκτον και κατευθύνθηκαν προς το κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Εμφάνιση σούπερ σταρ!

Η αυτοκινητοπομπή του Τραμπ εμφανίστηκε ξαφνικά, προκαλώντας αμοκ στους διαδηλωτές και υποστηρικτές του. Διέσχισε -για πρώτη φορά είναι η αλήθεια- αργά τα πλήθη στο δρόμο από τον Λευκό Οίκο προς το γήπεδο γκολφ Στέρλινγκ.

Βλέποντας τον Πρόεδρο ανάμεσά τους, οι υποστηρικτές που κυματίζαν αμερικανικές σημαίες φώναζαν “ΗΠΑ!” και “Τέσσερα ακόμη χρόνια!”. Ο Ντόναλντ Τραμπ ποτέ δεν φοβήθηκε τον λαό και αυτό έχει φανεί με ατελείωτες κινήσεις του, αποκορύφωμα των οποίων είναι η σημερινή. Αυτή η άμεση σχέση προέδρου και λαού είναι ένας παράγοντας που αναμένεται να καθορίσει για πολύ καιρό ακόμα την πολιτική στις ΗΠΑ, άσχετα με το αποτέλεσμα των εκλογών όταν επικυρωθεί επισήμως.

Οι διοργανωτές έδωσαν στα συλλαλητήρια υπέρ του Trump διάφορα ονόματα, όπως το Million MAGA March, το March for Trump και το Stop the Steal. Το MAGA είναι αρκτικόλεξο για το σλόγκαν της εκστρατείας Trump “Make America Great Again”. Ο Τραμπ το στήριξε δημοσίως.

Υποστηρίξτε μας με μια δωρεά