4 Απριλίου του 2011, ο δισεκατομμυριούχος Τζόρτζ Σόρος επισκέπτεται τον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδος κύριο Γιώργο Παπανδρέου, στο γραφείο του στην Βουλή. Ο παντοδύναμος άνθρωπος του χρήματος δήλωσε αργότερα πως η Ελλάδα έχει την στήριξη του τότε Προέδρου των ΗΠΑ κυρίου Μπάρακ Ομπάμα: “Η διοίκηση του Ομπάμα θέλει να σώσει την Ελλάδα”. Οδηγίες για το “πώς θα σωθεί” η Ελλάδα, έλαβε ο τότε Υπουργός Οικονομικών κύριος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που εκλήθει αργότερα στην συνάντηση.

Φαίνεται πως ο κύριος Σόρος έχει τους ανθρώπους του στρατηγικά τοποθετημένους παντού. Συντηρεί και χρηματοδοτεί με τεράστια ποσά ένα δαιδαλώδες δίχτυ οργανισμών με κοινωνικούς και πολιτικούς σκοπούς σε χώρες κλειδιά. Και βέβαια προωθεί μια πολιτική ατζέντα που έχει προκαλέσει πραγματικό οικονομικό και πολιτικό σεισμό σε αρκετές περιπτώσεις. Τα τελευταία χρόνια, ο κύριος Τζορτζ Σόρος προωθεί την μετανάστευση προς τις χώρες της Ευρώπης ως κεντρική πολιτική του ατζέντα. Αυτή η διεθνής του δραστηριότητα που εκτείνεται πολύ μακρύτερα από τον χρηματοπιστωτικό τομεά, έχει θορυβήσει το αμερικανικό Κονγκρέσο και την νέα διοίκηση των ΗΠΑ υπό τον Πρόεδρο κύριο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κύριος Σόρος μιλώντας για τον Πρόεδρο κύριο Τραμπ είπε: “Τον έχω περιγράψει ως απατεώνα και εγκληματία και εν δυνάμει δικτάτορα”. Και πρόεβλεψε πως “θα αποτύχει”. Δεν παρέλειψε προηγουμένως να δωρήσει μερικές δεκάδες εκατομμύρια δολλάρια στον προεκλογικό αγώνα της κυρίας Χίλαρυ Κλίντον. Αυτή την φορά, δεν είχε πολύ τύχη: σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, έχασε ένα δισεκατομμύριο δολλάρια με το που εξελέγη ο κύριος Ντόναλντ Τραμπ Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ζητούν να γίνει έρευνα

Μόλις προχθές, o προβεβλημένος Αμερικανός Γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπλακ δήλωνε: “Ο Τζορτζ Σόρος θέλει μια παγκόσμια κυβέρνηση που να υπηρετεί τους λίγους δυνατούς και όχι τον λαό”. Και συνέχισε: “Θα ήθελα να τονίσω πως το παρελθόν του Σόρος είναι πολύ, πολύ κακό. Είναι ο διαβόητος κερδοσκόπος στην αγορά νομισμάτων, που διέλυσε την ίδια την Τράπεζα της Αγγλίας – μια από τις ισχυρότερες στον κόσμο. Αποσάθρωσε την χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Μαλαισίας το 1997 και έκανε κομμάτια την Τράπεζα της Ταϊλάνδης, ωθώντας 600.000 εργάτες να χάσουν τα σπίτια τους και να μεταναστεύσουν. Δηλαδή, δεν δίνει δεκάρα για τους καθημερινούς ανθρώπους. Είναι έτοιμος να τους τσαλαπατήσει. Είναι διατεθιμένος να καταστρέψει τις ζωές τους και τις περιουσίες τους”.

Δεν πάει καιρός που Ρεπουμπλικανοί Γερουσιαστές των ΗΠΑ αιτήθηκαν στον Υπουργό Εξωτερικών κύριο Ρεξ Τίλλερσον να διεξαχθεί έρευνα για το εάν και κατά πόσον χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων διοχετεύονται στις δραστηριότητες του κυρίου Τζόρτζ Σόρος διεθνώς. Τί έχει πάθει το κόμμα του Προέδρου των ΗΠΑ με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή; Σε ποιές δράσεις του αναφέρονται;

Η δράση του κ. Τζόρτζ Σόρος

Οι Αμερικάνοι θέλουν να μάθουν αν τα λεφτά τους αξιοποιήθηκαν για να υποστηριχθούν συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και με ποιό σκοπό. Έχουν τον μεγάλο οργανισμό USAID, την Υπηρεσία των ΗΠΑ για την Διεθνή Ανάπτυξη, που διοχετεύει τεράστια ποσά στο εξωτερικό. Όμως, καταγγελίες ηγετών και αξιωματούχων από πολλές χώρες έφτασαν ως το αμερικανικό Κονγκρέσο και το Οβάλ Γραφείο πως αυτά τα λεφτά αξιοποιούνται για δράσεις που προωθεί και επιβάλλει ο πανίσχυρος κύριος Τζορτζ Σόρος. Ήδη παραπλήσια επιστολή έχουν στείλει οι Αμερικανοί Γερουσιαστές για την δράση του κυρίου Τζόρτζ Σόρος στα γειτονικά μας Σκόπια και την δραστηριότητα που αναπτύσσει ο διεθνής οργανισμός του Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας (Open Society Foundation).

Όπως αναφέρει σε άρθρο του ο American Spectator, από τον ιστότοπο της USAID προκύπτει πως δόθηκαν 5 εκατομμύρια δολλάρια σε ΜΚΟ ελεγχόμενη από τον Τζόρτζ Σόρος για δράσεις εκπαίδευσης χιλιάδεων νέων στην “Μακεδονία” για να αναπτύξουν “νεανικό ακτιβισμό και την χρήση των νέων εργαλείων επικοινωνίας”. Δημιουργούνται ερωτηματικά αν αυτή νέα μέθοδος αναφέρεται στα μαζικά μηνύματα που εστάλησαν το Δεκέμβριο του 2008 που καιγόταν η Αθήνα, σ’ αυτό που βάπτισαν κάποιοι “Αραβική Άνοιξη” και έριξε την κυβέρνηση της Αιγύπτου ή στα επεισόδια που οργανώθηκαν ενάντια στην κυβέρνηση της Τουρκίας στο Πάρκο Γκεζί.

Οι ίδιες καταγγελίες, από την Αλβανία. Η ίδια ακραία σύγκρουση στην Πολωνία με τον Πρωθυπουργό κύριο Βίκτωρ Ορμπάν να βάλλει εναντίον του κυρίου Τζορτζ Σόρος, ως υπ αριθμόν ένα εχθρό του έθνους. Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησής τους δήλωνε: “Νομίζω πως δεν είναι κρυφό και ότι όλοι γνωρίζουν την πολύ στενή σχέση μεταξύ των Δημοκρατικών, του Τζορτζ Σόρος και των ιδρυμάτων του. Είναι ξεκάθαρο πως αν είχε νικήσει τις εκλογές η Χίλαρυ Κλίντον, τότε αυτή η πίεση που μας ασκείται θα ήταν πολύ ισχυρότερη. Με τον Ντόναλντ Τραμπ να έχει νικήσει, έχουμε την ελπίδα πως η πίεση αυτή θα μειωθεί”.

Χαρακτηριστική εικόνα δίνει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κυρίου Τζόρτζ Σόρος το 2011 προς την τότε Υπουργό Εξωτερικών κυρία Χίλαρυ Κλίντον, όπως το δημοσίευσαν τα Wikileaks. Ο κύριος Σόρος της παρήγγειλε να πιέσει κυβέρνηση και αντιπολίτευση για να σταματήσουν οι διαδηλώσεις που γίνονταν τότε και η πολιτική αναταραχή και να τοποθετήσει έναν υψηλόβαθμο Ευρωπαίο αξιωματούχο ως μεσολαβητή. Σε λίγες ημέρες, ο απεσταλμένος είχε πάει στην θέση του.

Αγορά Βιβλίου: Θέματα Κοινωνικής Οικονομίας – Από την κοινωνική επιχειρηματικότητα, στις κοινωνικές επενδύσεις και την κοινωνική τραπεζική (Δωρεάν Αποστολή)

Θέματα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – Από την κοινωνική επιχειρηματικότητα, στις κοινωνικές επενδύσεις και στην κοινωνική τραπεζική. Συλλογικός Τόμος. Επιμέλεια: Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ. Πρόλογος: Γεώργιος ΝΤΑΣΗΣ, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής. Γράφουν: Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ, Γεώργιος ΝΤΑΣΗΣ, Alain COHEUR, Denis STOKKINK, Kurt BERLO, Oliver WAGNER, Daniel SCHAFER, Ευγενία ΠΕΤΡΙΔΟΥ, Παναγιώτης ΜΠΑΜΙΔΗΣ, Μιχαήλ ΦΕΦΕΣ, Κωνσταντίνος ΓΕΩΡΜΑΣ, Βικτώρια ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ, Μιχαήλ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ, ​Βασίλειος ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ, Απόστολος ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ, π. Αλέξανδρος ΣΑΛΜΑΣ, ​Ναούμ ΜΥΛΩΝΑΣ. ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, 2016. ISBN:978-618-80232-3-9​. Σελίδες: 311.

€24,38