Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα ζητήσει από την οικογένεια Ροκφέλερ να επιστρέψει στο κτίριο – έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη την ταπετσαρία με την Γκουέρνικα, τον πασίγνωστο πίνακα του Πικάσο.

Αυτή ήταν η τοποθέτηση  της  νέας Αμερικανίδας πρέσβης στον ΟΗΕ, την στιγμή που η απόφαση να αποσυρθεί το έργο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ακόμα και από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Η Γκρίνφιλντ, η θέση της οποίας είναι ισότιμη με υπουργού στην διοίκηση Μπάιντεν, απάντησε αρνητικά σε ερώτηση, που της έκανε το Γαλλικό Πρακτορείο, εάν θα τηλεφωνούσε στον Νέλσον Ροκφέλερ, τον νεότερο, ο οποίος τον Φεβρουάριο -για άγνωστο ακόμα λόγο- αποφάσισε να πάρει πίσω το έργο, για να τον προτρέψει να αναθεωρήσει αυτή την απόφαση.

Το μνημειώδες έργο, το οποίο αναπαριστά τον βομβαρδισμό στην Γκουέρνικα της Ισπανίας, την 26η Απριλίου 1937, από τις δυνάμεις της ναζιστικής Γερμανίας και της φασιστικής Ιταλίας, κοσμούσε επί 37 χρόνια τον χώρο πριν από την είσοδο της αίθουσας, όπου συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιεί τους διπλωμάτες για τη φρίκη και τα δεινά των πολέμων.

Ασφαλώς δεν αναμέναμε η διοίκηση Μπάιντεν να προβάλει «αντίσταση» στους Ροκφέλερ.

Τους πήραν μέχρι και τους πίνακες ζωγραφικής !!!!

Ούτε για έναν πίνακα δεν μπορούν οι «εκλεγμένες» κυβερνήσεις  να πουν «ΟΧΙ», στους παγκοσμιοποιητές.