Προεδρικές εκλογές σήμερα στη Ρωσία  και ο Ρώσος Πρόεδρος, κύριος Βλαντιμίρ Πούτιν διεκδικεί για ακόμη μία φορά τη θέση του Προέδρου.  Ο κύριος Πούτιν ψήφισε το πρωί στο 2151 εκλογικό τμήμα της ρωσικής πρωτεύουσας, το οποίο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Επιστημών της Μόσχας. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για άνετη επικράτησή του, αν και ο κύριος Πούτιν δηλώνει ότι θα ήταν ευχαριστημένος με οποιοδήποτε ποσοστό, αρκεί να του εξασφαλίσει μία τέταρτη θητεία.

Όσον αφορά στα ποσοστά συμμετοχής στις εκλογές, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο της Ρωσικής Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, κύριο Νικολάι Μπουλάγιεφ, αυτά άγγιζαν το 52% στις 17:00 τοπική ώρα.

Με την σχεδόν σίγουρη νίκη του σήμερα θα ισχυροποιήσει την θέση του καθώς έγινε στόχος σφοδρών διεθνών επικρίσεων, με πιο πρόσφατο  το ζήτημα που αφορά στην υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην Ρώσου διπλού πράκτορα στη Βρετανία . Βέβαια η υπόθεση αυτή αποτελεί την κορυφή μόνο του παγόβουνου στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης. Η ρωσική πλευρά κατηγορείται τόσο για τη στήριξή της προς τον κύριο Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, αλλά και για την φερόμενη ανάμειξη της Μόσχας στην εκλογή του Αμερικανού Προέδρου, κυρίου Ντόναλντ Τραμπ.

Αν και ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και ΜΚΟ καταγγέλουν παρατυπίες στις εκλογές αυτές, ακόμη και οι πολιτικοί του αντίπαλοι παραδέχονται πως ο κύριος Βλαντιμίρ Πούτιν αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί την προσωπικότητα που επανέφερε τη Ρωσία στην πολιτική και οικονομική σταθερότητα που βρισκόταν στον αέρα την δεκαετία του 90′, ακόμη κι αν κατά καιρούς αναφέρονται ζητήματα που καταδεικνύουν υποχώρηση στον τομέα των ατομικών ελευθεριών.

Originally posted 2018-03-18 21:08:04.