Επιστήμονες στη Ρωσία αναπτύσσουν μια θεραπεία, για τον κορανοϊό, που χρησιμοποιεί υπεριώδες φως (UV) για να απολυμάνει το σώμα από μέσα, δήλωσε ο Andrei Goverdovsky, από την κρατική πυρηνική εταιρεία Rosatom.

Σε συνέντευξή , που παραχώρησε, ο Goverdovsky, της Rosatom, είπε ότι οι φυσικοί, στο Ινστιτούτο Φυσικής και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, αναπτύσσουν επί του παρόντος μεθόδους, για την καταπολέμηση των ιών, συμπεριλαμβανομένου του SARS-CoV-2, που προκαλεί το COVID-19.

Ανέφερε, ότι έχουν ονομάσει το έργο, “φωτεινό αέριο”.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

“Μέχρι στιγμής, κανείς δεν κατάφερε να παρουσιάσει την απολύμανση με υπεριώδη ακτινοβολία μέσα σε ένα άτομο”, είπε.

«Ανακαλύψαμε, πώς να το κάνουμε αυτό. Επιλέγουμε μόρια και συστατικά αερίων, που όταν εισπνέονται, παραμένουν ενεργοποιημένα και εκπέμπουν υπεριώδες φως, απευθείας στους πνεύμονες. Ελπίζουμε ότι εκτός από τον κορανοϊό, η μέθοδος μας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για τη θεραπεία της φυματίωσης, της ογκολογίας και άλλες ασθένειες».

Ο Goverdovsky, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας, της τεχνικής και τις δοκιμές, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του πειραματικού έργου.

Η ιδέα του, να «περάσει» το υπεριώδες φως, στο σώμα, για τη θεραπεία του κοροναϊού, τονίστηκε από τον Πρόεδρο Τράμπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, όπου έκανε μια σειρά αμφιλεγόμενων παρατηρήσεων, σχετικά με πιθανές θεραπείες COVID-19.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Στην ενημέρωση, στις 23 Απριλίου, ο Τράμπ, αναρωτήθηκε, αν υπήρχε κάτι που θα μπορούσε να γίνει και να χρησιμοποιηθεί, ως απολυμαντικό, για να σκοτώσει τον ιό, “με ένεση”.

Συζήτησε επίσης, τη χρήση του υπεριώδους φωτός, το οποίο σε εργαστηριακές δοκιμές, έχει βρεθεί ότι απενεργοποιεί τον ιό.

«Είπα υποθέτοντας ότι έχετε φέρει το φως μέσα στο σώμα, το οποίο μπορείτε να κάνετε είτε μέσω του δέρματος είτε με κάποιον άλλο τρόπο», είπε Τράμπ.

Συμπληρώνοντας, “και νομίζω ότι θα το δοκιμαστεί και αυτό. Θα δούμε, διότι αυτή η ιδέα του «φωτός», σκοτώνει τον ιό, σε ένα λεπτό – αυτό είναι πολύ δυνατό (το φως).”

Εκείνη την εποχή, τα σχόλια του Τράμπ, σχετικά με την «ένεση απολυμαντικών», καταδικάστηκαν ευρέως, από επιστήμονες και φαρμακοβιομηχανίες. Ίσως βιάστηκαν όλοι.

Η ιδέα της χρήσης υπεριώδους φωτός, ωστόσο, είναι μια ιδέα που ερευνάται από επιστήμονες στο Cedars-Sinai, στο Λος Άντζελες, και στη φαρμακευτική εταιρεία Aytu BioScience.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Μια δήλωση, που κυκλοφόρησε μετά τα σχόλια του Τράμπ, από ΜΚΟ, υγειονομικής περίθαλψης, ανέφερε ότι η έρευνα βρίσκεται επί του παρόντος σε προκλινικά στάδια.
Ελπίζουν να αναπτύξουν “μια τεχνολογία που αξιοποιεί διαλείπουσα υπεριώδη ακτινοβολία. Ένα φως για τη θεραπεία ιών και βακτηρίων.”

Ανέφεραν, ότι η θεραπεία δεν έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς, αλλά είχε υπογράφει μια συμφωνία αδειοδότησης, με την Aytu BioScience, με την ελπίδα, ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του COVID-19 στο εγγύς μέλλον.

Ο Mark Pimentel, ο οποίος ηγείται της έρευνας στο Cedars-Sinai, δήλωσε ότι η τεχνολογία – που ονομάζεται Healight – διαχειρίζεται το υπεριώδες φως χρησιμοποιώντας μια ενδοτραχειακή ιατρική συσκευή.

«Η ομάδα μας έχει δείξει ότι η χορήγηση ενός συγκεκριμένου φάσματος του φωτός UV-A μπορεί να εξαλείψει ιούς σε μολυσμένα ανθρώπινα κύτταρα (συμπεριλαμβανομένου του κορανοϊού) και βακτηρίων στην περιοχή διατηρώντας ταυτόχρονα υγιή κύτταρα», είπε σε δήλωση του Aytu BioScience.

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και Aρχισυντάκτης της εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή (Δευτέρα-Παρασκευή), στις 21:00, μέσα από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Email επικοινωνίας nynkaiaei2013@gmail.com