Ανασχηματισμός: Τα πρώτα σχόλια

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως συχνά οι κυβερνήσεις στη χώρα μας καταφεύγουν στο τέχνασμα του ανασχηματισμού. Κακά τα ψέμματα, ο ανασχηματισμός δεν σήμαινε ποτέ μία ουσιαστική και άξια λόγου πολιτική είδηση. Πολύ περισσότερο όταν ούτως ή άλλως η εφαρμοζόμενη πολιτική επιβάλλεται κατά γράμμα από ξένα κέντρα που ουσιαστικά καθορίζουν το μέλλον μας. Κάποτε ήταν πολύ σημαντικό μία πολιτική προσωπικότητα να αναλάβει ένα υπουργείο. Θα πίστευε κανείς – ακόμη και δικαιολογημένα – πως τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός νέου στο κυβερνητικό σχήμα υπουργού θα μπορούσαν να επηρεάσουν θετικά το κυβερνητικό έργο.

Η είδηση του σημερινού μικρού ανασχηματισμού μας λέει εν ολίγοις πως επιτέλους για τον ίδιο, ο κύριος Κουβέλης υπουργοποιήθηκε εξαργυρώνοντας  την πολιτική του στάση. Ο κύριος Δραγασάκης παραμένει Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και αναλαμβάνει υπουργός Οικονομίας, σε ένα υπουργείο που ακόμη και ο κανονισμός λειτουργίας του κυλικείου εξαρτάται από τις εντολές των ξένων. Η κυρία Μερόπη Τζούφη καλύπτει τη θέση του κυρίου Ζουράρι, ενώ το υπουργείο Πολιτισμού αναλαμβάνει ο κύριος Κώστας Στρατής.

Ανασχηματισμός με τις επιλογές των συγκεκριμένων ανθρώπων θα εξυπηρετήσει εσωκομματικές ανάγκες του κυρίου Τσίπρα και θα απασχολήσει την κοινή γνώμη ενόσω δρομολογούνται και εφαρμόζονται  φρικιαστικά αντιλαϊκές πολιτικές.

Ο αμφιλεγόμενος και προσφάτως εκλιπών σατιρικός καλλιτέχνης Τζίμης Πανούσης είχε εύστοχα περιγράψει τί εστί ανασχηματισμός ως εξής: “Κάποια στιγμή ο Ηλίας από τα τύμπανα θα πάει στα πλήκτρα και ο Ορέστης από τα πλήκτρα θα παίξει για λίγο τύμπανα”.

Originally posted 2018-02-28 18:47:49.

error:
Αρέσει σε %d bloggers: