Ιωάννης Νασιούλας
Επικεφαλής, Δημοτικός Σύμβουλος
Δημοτική Παράταξη «Ιωάννης Νασιούλας – Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη»
Δήμος Θεσσαλονίκης
Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, 54640, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 6984458885
E-mail: yannis.nasioulas@gmail.com

Πρόεδρον της Κυβέρνησης της Ελλάδος
κ.κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού
Μέγαρο Μαξίμου
Ηρώδου Αττικού 19
10674 Αθήνα

Θέμα: Ανοίξτε την Θεσσαλονίκη – Το κλείσιμο είναι καταστροφή

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Το κλείσιμο της Θεσσαλονίκης επιφέρει ανυπολόγιστη καταστροφή. Σας καλώ να αναθεωρήσετε την απόφαση της Κυβέρνησής σας και να ανοίξετε την Θεσσαλονίκη, αίροντας όλους τους περιορισμούς. Επίσης, σας απευθύνω έκκληση να αναλάβετε δράση ενάντια στον γενικευμένο εσμό κατατρομοκράτησης των Ελλήνων πολιτών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που διαστρεβλώνουν και μεγεθύνουν καταστροφικά τον υπαρκτό κίνδυνο από τον Νέο Κορονοϊό 2019.

Ο γενικός και αδιάκριτος περιορισμός προκαλεί ανήκεστο οικονομική βλάβη στην οικονομία, άγοντας στην εξαθλίωση επιχειρηματίες, επαγγελματίες και εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, που με την τίμια εργασία τους βιοπορίζουν τις οικογένειές τους και χρηματοδοτούν το κοινωνικό κράτος πρόνοιας, τους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Ενεργοποιεί νοσογόνες καταστάσεις για το πλήθος των ανηκόντων σε ευάλωτες ομάδες, όπως οι μόνες μητέρες, οι ηλικιωμένοι, οι ταλαιπωρημένοι στην σωματική και ψυχική υγεία, οι μακροχρόνια άνεργοι. Δεν συμβάλει στην προστασία των ελάχιστων ευάλωτων από τον Νέο Κορονοϊό 2019, αλλά (ίσως) απλώς αναστέλλει την μόλυνση ορισμένων, όπως τεκμηριώνεται από την επιστημονική έρευνα σε περιπτώσεις που έχουν επιβληθεί τέτοιοι περιορισμοί.

Το ποσοστό επιτυχημένης αντιμετώπισης της COVID-19, για ασθενείς χωρίς (σοβαρά) υποκείμενα νοσήματα, βαίνει εξαιρετικά βελτιούμενο, χάρι στην καλύτερη γνώση της κατάστασης από τον Μάρτιο ως σήμερα. Είναι πολιτικά απαράδεκτο και ποινικά κολάσιμο να ταυτίζονται όλη την ημέρα από μέσα μαζικής ενημέρωσης οι νοσηλευόμενοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με μελλοθανάτους.

Είναι πολιτικά απαράδεκτη και ποινικά κολάσιμη διαστρέβλωση και παραπληροφόρηση πως η Θεσσαλονίκη είναι «εστία μόλυνσης του Νέου Κορονοϊού 2019», με μόνη την επίκληση του πλήθους φορέων που έχουν διαπιστωθεί από τις άτακτες και στατιστικά ασυνάρτητες διαγνωστικές δοκιμές και οι οποίοι φορείς χαίρουν άκρας υγείας.

Δεν έχουμε δημοσιευμένες προσωπικές γνώμες ή υπηρεσιακές εισηγήσεις επιστημόνων προς την Κυβέρνησή σας, ώστε να μπορούμε να κρίνουμε την επιστημονική τους ευστάθεια και την σχέση οφέλους-κόστους από την εφαρμογή τους.

Αντλώντας από την ιδιότητα και την εμπειρία μου ως Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Μέτρηση Κοινωνικών Επιπτώσεων, σας καλώ να διευρύνετε την σύνθεση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει την Κυβέρνηση, με την συμμετοχή Κοινωνιολόγων, Ψυχολόγων, Ψυχιάτρων, Οικονομολόγων και Νομικών. Επίσης, θεωρώ απαράδεκτο πως δεν τηρούνται Πρακτικά των εργασιών, αντίγραφα των εισηγήσεών της, καταγραφή των μειοψηφουσών γνωμών και δημοσίευση όλων αυτών των κρίσιμων τεκμηρίων για την νομιμοποίηση της πολιτικής που υιοθετείτε.

Κύριε Πρόεδρε,
Τα δύο μεγάλα μητροπολιτικά συγκροτήματα της χώρας, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, είναι τα δύο πνευμόνια από τα οποία ανασαίνει η χώρα. Τώρα, σας διαμηνύουν: «Δεν μπορώ να ανασάνω».

Σας καλώ να άρετε τους καταστροφικούς περιορισμούς για την πόλη της Θεσσαλονίκης και τους κατοίκους της, εργαζόμενος για ένα καλά συγκροτημένο σχέδιο προστασίας των ευάλωτων συμπολιτών μας από τον Νέο Κορονοϊό 2019, αλλά όχι εις βάρος του 99,5% του πληθυσμού της χώρας μας.

Μετά τιμής,

Ιωάννης Νασιούλας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.