Ήδη από την εποχή του κυρίου Αντώνη Σαμαρά και ανυπόφορα πια την εποχή του σκοτεινού κυρίου Τσίπρα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν την εντολή να καλλιεργούν συστηματικά ένα οξύ αντιτουρκικό φρόνημα. Δεν θα κουραστώ να γράφω και να λέω πως κάτι τέτοιο είναι εγκληματικό για το ήθος των Ελλήνων, ζημιογόνο για τα εθνικά μας συμφέροντα και θρασύ για μια χώρα σαν την Ελλάδα, που προδόθηκε και προδίδεται καθημερινά από τους πολιτικούς της, αλλά συνήθισε να μισεί τους γείτονές της που είναι πατριώτες για την χώρα τη δική τους.

Όταν ο κύριος Σαμαράς τα βρήκε με τους Ισραηλινούς, άρχισε η ΕΡΤ να λεκιάζει τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας ως “δικτάτορα”. Δικτάτορας είναι αυτός που έβαλε φυλακή με πέτσινες κατηγορίες και δικονομικά τέρατα τριάντα βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής για να κερδίσει ψήφους και να κάνει το χατήρι του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου. Όμως, το κράτος του Ισραήλ έχει ζωτικά κοινά συμφέροντα με την Τουρκία. Και θα πάει μαζί της με την πρώτη ευκαιρία.

Κατόπιν ήρθε ο κύριος Τσίπρας. Όταν απέτυχαν να δολοφονήσουν τον Τούρκο Πρόεδρο, οι Τούρκοι συνομώτες ήρθαν στην αγκαλιά του Έλληνα Πρωθυπουργού, ξέροντας πως εδώ είναι ασφαλέστεροι και από την Ουάσινγκτον. Το οτι ο κύριος Τσίπρας είναι ο πιο αμερικανόδουλος πρωθυπουργός της σύγχρονης ιστορίας μας δεν σημαίνει πως εμείς πρέπει να πάμε σε πόλεμο με τους Τούρκους. Ας πάει μόνος του ο κύριος Τσίπρας. Εμείς, αν είναι να πάμε σε πόλεμο, θα πάμε για να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα της Ελλάδος και όχι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Αν θέλουν να ρίξουν τον κύριο Ερντογάν, ας το κάνουν στα ίσια: να στείλουν καράβια και να εισβάλουν. Εμάς ας μας αφήσουν ήσυχους.

Δίπλα στον κύριο Τσίπρα και ο κύριος Καμμένος. Έχει τρία χρόνια που μεγάλο κανάλι παίζει στο βραδυνό του δελτίο πως το Αιγαίο είναι στις φλόγες και πως είμαστε σε πολεμικό συναγερμό. Κανάλια που ελέγχουν οι Γερμανοί μπορούν να λένε ό,τι θέλουν. Όμως εμείς γιατί να συνηθίζουμε στην ψεύτικη αίσθηση της απειλής; Για να πουλήσουν οι Γάλλοι και οι Αμερικάνοι περισσότερα όπλα στην Ελλάδα; Μήπως ο ψεύτικος εθνικός συναγερμός που καλλιεργείται απέτρεψε την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο;

Με όλους τους στρατιωτικούς και πολιτικούς της Ελλάδος, της Βρετανίας και της Γαλλίας αντίθετους, ο μαύρος Ελευθέριος Βενιζέλος έσυρε από τα μαλλιά την Ελλάδα στον χαμό της, εισβάλλοντας στην Μικρά Ασία. Χρειάστηκε να φέρει τους ξένους στρατούς στην Ελλάδα και με ένα πλήθος αλητήριων, ένα τσούρμο αποβρασμάτων της Μεσογείου, πρακτόρων και δολοφόνων, έριξαν τον Βασιλιά Κωνσταντίνο και έκαναν πλουσιότερους τους εμπόρους όπλων και τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Λόυντ Τζώρτζ. Βρετανοί και Γάλλοι σύμμαχοι της Ελλάδος, πολιτικοί και στρατιωτικοί, όλοι μηδενός εξαιρουμένου καταδίκασαν στα απομνημονεύματά τους αυτή την ζαριά του εφιαλτικού Βενιζέλου. Χάθηκε ο Ελληνισμός…

Έχει καιρό που οι ξένοι θέλουν να ρίξουν τον κύριο Ερντογάν. Πήγαν να του φυτέψουν φωτιά, ενισχύοντας στρατιωτικές ομάδες στα νότια σύνορα της Τουρκίας για να μπουκάρουν και να ξεκινήσουν εμφύλιο πόλεμο στις ανατολικές, κουρδικές επαρχίες της. Βάζουν και την Ελλάδα να κάνει αντίπραξη από τα δυτικά. Αν τους ξέρω καλά, καλοβλέπουν την ιδέα να βυθιστεί ένα μικρό τουρκικό πλεούμενο ή να καταρριφθεί ένα τουρκικό F16 από τους Έλληνες. Με την ελπίδα να εκτεθεί ο Τούρκος Πρόεδρος και να τον ρίξει ένα καλό παιδί με χούντα βραδυνή.

Τον φώναξαν να έλθει στην Ελβετία, με την φοβέρα πως θα έλυναν το Κυπριακό εν τη απουσία του. Αν δουν οτι καθαρίζει την συνοριακή με την Τουρκία ενδοχώρα της Συρίας από τους αντάρτες, θα σκαρφιστούν κάτι άλλο. Πάντως, να τον αφήσουν να μακροημερεύσει δεν υπάρχει περίπτωση.

Και οι Έλληνες; Οι Έλληνες ανέχονται πολιτικούς που οδήγησαν την χώρα στα δεσμά του ξένου ελέγχου και της λεηλασίας των πάντων. Αλλά κοροϊδεύουν τους Τούρκους που έφεραν το ΔΝΤ επί Ερντογάν, πήραν δάνεια με χαμηλό τόκο και το έστειλαν στο διάολο με την χώρα τους ανεξάρτητη και την δημόσια περιουσία να αυξάνεται στα ουράνια.

Ενοχλήθηκαν τα γελοία μέσα μαζικής ενημέρωσης που στηρίζουν την κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα, επειδή ο Τούρκος Πρόεδρος μας θύμισε αυτά που φώναζε ο Ιωάννης Μεταξάς στον άμυαλο, άσχετο και κάργα επικίνδυνο Ελευθέριο Βενιζέλο: για να πάρουμε την Μικρασία, θέλουμε 500.000 στρατό και συνολική εξολόθρευση των Τούρκων μέχρι ενός. Στο ιστορικό υπόμνημα Μεταξά στα τέλη του 1915, ο Βενιζέλος που κατέστρεψε την Ελλάδα απαντούσε: “Αν είναι έτσι κύριε Μεταξά, τότε καλύτερα θα κάμωμε να κάτσωμε στ’ αυγά μας”.

Κατόπιν, τα άλλαξε ο Λευτεράκης. Ήρθαν δυο πουλάκια, δημοσιογράφοι, Βρετανοί, περαστικοί από την Ελλάδα και κάτι του είπαν στ’ αυτί. Η Ελλάδα διαιρέθηκε για να αυτοκτονήσει. Πουλήθηκε αντιτουρκισμός με την σέσουλα. Ο πολύς ο κόσμος έμαθε να τον εντάσσει ως πατριωτικό στοιχείο συστατικό του εθνικού τους φρονήματος. Εγώ απαντώ σ’ όλους αυτούς τους άμυαλους Έλληνες. Πήρατε και παίρνετε την Ελλάδα στο χαμό της. Έχετε δικαίωμα να είστε συστηματικά ακαλλιέργητοι, αψίκοροι και χωρίς κριτική σκέψη. Δεν έχετε δικαίωμα όμως να γίνεστε κολαούζοι του κάθε βρώμικου πολιτικού αστέρα ή τσαλαπετεινού και να κάνετε τον κομπάρσο στον εθνικό αυτοχειριασμό.

Όταν ο Βασιλιάς Γεώργιος ο Β΄τοποθέτησε τον Ιωάννη Μεταξά Πρόεδρο της Κυβερνήσεως το 1936 και εξόπλισε την Ελλάδα για πόλεμο υπέρ πίστεως και πατρίδος, μέχρις εσχάτων, δεν επέτρεψε να ακουστεί “κιχ” για κανέναν ξένο, Ιταλό, Γερμανό, Βούλγαρο. Έκανε ό,τι έπρεπε για να φροντίσει πως η χώρα θα ήταν έτοιμη και ο λαός ενωμένος για να υπερασπιστούν την εθνική μας υπερηφάνια. Αυτός ήξερε τί είναι εθνικό φρόνημα.

Originally posted 2018-03-12 18:47:58.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.