“Το Μοναστήρι και η Στρώμνιτσα υπήρξαν ιστορικές ελληνικές πόλεις. Η πολιτική του βίαιου εκβουργαρισμού και του επεκτατικού γιουγκοσλαυισμού προκάλεσε τον μαρασμό τους, αλλά όχι την εξαφάνιση των Ελλήνων.

Βορειότερα από τα σημερινά σύνορα της Ελλάδας, ζουν εκατοντάδες χιλιάδες κατατρεγμένοι Έλληνες, μεταξύ Αλβανών, Βουλγάρων, Ρομά και Σλαύων. Η Ελλάδα δεν τους απεμπολεί, όπως δεν απεμπολεί το πολύτιμο λίκνο του οικουμενικού Ελληνισμού, την Μακεδονία, της οποίας το όνομα δεν εκχωρείται.

Οι Έλληνες της περιοχής των Σκοπίων είναι αδιάσπαστο μέρος του Ελληνικού Έθνους, με αμετρίαστα δικαιώματα ατομικού και συλλογικού αυτοπροσδιορισμού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου.

Η Ελληνική Δημοκρατία έχει εύλογο, νόμιμο συμφέρον για την προστασία, την ανάπτυξη και την ευημερία τους. Οφείλει να τους ενσωματώσει στον εθνικό κορμό, σε περίπτωση διάλυσης του κρατικού μορφώματος στα βόρεια σύνορά μας”.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2020-11-28 10:46:10.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.