Προκαλεί θαυμασμό και αναρίθμητα ερωτήματα ο εκνευρισμός της Κατερίνας Νοτοπούλου και των συντρόφων της για το θέμα του φωτοβολισμού του Λευκού Πύργου, για κάποια πολιτική δίκη, στην οποία το κόμμα της και ο κομμουνιστικός κόσμος έχουν στρέψει την προσοχή τους.

Οι σεβαστοί δικαστές, έχουν λάβει γνώση της υπόθεσης και βάση του νόμου και της συνείδησης θα κρίνουν και θα αποφασίσουν.

Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό, άσχετα αν η Νοτοπούλου και οι σύντροφοί της, θέλουν να στείλουν την μπάλα στην κερκίδα.

Το θέμα και το μέγα ερώτημα είναι «ποιος σας έδωσε την άδεια να φωτοβολίσετε, τον Λευκό Πύργο;».

Το μνημείο αυτό ανήκει στην εφορία αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης και χρειάζεται ειδική άδεια για να γίνει οτιδήποτε.

Αν δεν κάνω λάθος, στους αρχαιολογικούς χώρους, απαγορεύεται ακόμα και η φωτογράφηση των αντικειμένων. Η επέμβαση της δικαιοσύνης είναι αυτεπάγγελτη.

Πως εσείς λοιπόν πράξατε όλο αυτό το σκηνικό του φωτοβολισμού; Δηλαδή, όποιος θέλει μπορεί να παίρνει ένα μηχάνημα και να προβαίνει σε πράξεις, που αυτός επιθυμεί, χωρίς να πάρει άδεια από καμία αρχή; Και αν σε καταγγείλει κανείς;

Αν μας καταγγείλουν, θα τα φορτώσουμε όλα στον φασισμό και σε γενικές πολιτικές αοριστολογίες. Κάποιοι θα μας πιστέψουν.

Επίσης η αγαπητή καθ όλα Νοτοπούλου (από στιγμιαία αβλεψία πιθανόν), ανήρτησε μια φωτογραφία στο προφίλ της, όπου φαίνονται τα πρόσωπα των αυτουργών αυτής της πράξεως. Δεν εγνώριζε, ότι με αυτό τον τρόπο, είναι σαν να τους έδινε;

Δεν εγνώριζαν επίσης οι φωτογραφούμενοι, ότι παρέβησαν και όλους τους υγειονομικούς κανόνες, περί κορονοϊού;

Γιατί λοιπόν αυτός ο εκνευρισμός και η ένταση; Μαλώσατε με τα κεντρικά; Τι σχέση έχει κάποια δικαστική απόφαση με αυτές τις πράξεις των συντρόφων; Χρειάζεται και λίγο σκέψη πριν κάνουμε κάτι και φυσικά πολιτική αιδώς.

Πια είναι ή άποψη και η θέση του Δήμου Θεσσαλονίκης για όλα αυτά (εξάλλου γίνονται μέσα στα γεωγραφικά δημοτικά όρια).

Επίσης να ευχαριστήσουμε όλα τα «μπουκωμένα συστημικά παπαγαλάκια» για την μαύρη διαφήμιση. Ο κ. Νασιούλας θα πρέπει να σας χρωστά μεγάλη χάρη.

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και Aρχισυντάκτης της εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή (Δευτέρα-Παρασκευή), στις 21:00, μέσα από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Email επικοινωνίας nynkaiaei2013@gmail.com