Ο Μπιλ Γκέιτς πιστεύει ότι η επιστροφή στην «φυσιολογική» ζωή για τις ΗΠΑ, θα αργήσει ακόμη πολύ. Πιο πολύ από ότι αναμμένοι ο κόσμος.

Και μάλιστα παρά το γεγονός ότι ένα εμβόλιο για τον Covid-19 εγκρίθηκε και διανέμεται αυτή την εβδομάδα.

Δεδομένου ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2021, οι ΗΠΑ θα να είναι “πολύ πιο κοντά στο φυσιολογικό από ότι είμαστε τώρα”, ο Γκέιτς, πιστεύει ότι η πλήρης επιστροφή στο φυσιολογικό δεν είναι πιθανή μέχρι το 2022.

Ο δισεκατομμυριούχος είπε στο CNN, την Κυριακή, ότι «αν δεν βοηθήσουμε άλλες χώρες να απαλλαγούν  από αυτήν την ασθένεια» και να δούμε «υψηλά ποσοστά εμβολιασμού» στις ΗΠΑ, ο «κίνδυνος επανεισαγωγής» θα είναι δυνατός.

Οι «μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις» πρέπει να συνεχίσουν να απαγορεύονται και τα περισσότερα μπαρ και εστιατόρια σε ολόκληρη τη χώρα θα πρέπει «δυστυχώς» να κλείσουν για να περιορίσουν τα ποσοστά μόλυνσης, σύμφωνα με τον Γκέιτς.

Μια πραγματική επιστροφή στο φυσιολογικό, είναι δυνατή μόνο μετά από 12 έως 18 μήνες «εάν τα καταφέρουμε καλά».

Ο Γκέιτς εξέφρασε επίσης ανησυχία για την απροθυμία του Προέδρου Τραμπ να παραδεχθεί την «ήττα» του, στις προεδρικές εκλογές, τις οποίες ισχυρίζεται ότι κέρδισε και με τον τρόπο αυτό «περιπλέκει» τη διανομή εμβολίων.

Υποστήριξη σε Μπάϊντεν

“Η μετάβαση περιπλέκει τα πράγματα, αλλά η νέα διοίκηση (Μπάιντεν/Καμάλα) είναι πρόθυμη να βασιστεί σε πραγματικούς εμπειρογνώμονες και να μην επιτεθεί σε αυτούς τους ειδικούς”, είπε ο Γκέιτς.

Ο Γκέιτς δεν διευκρίνισε ποιες «επιπλοκές» είναι πιθανές, αν κάνει κάποιος το «εμβόλιο».

Ο Γκέιτς “εμπειρογνώμων”

Ο Γκέιτς έγινε εμπειρογνώμονας για τα ΜΜΕ, ειδικα όταν πρόκειται για τον συγκεκριμένο ιό, χάρη στις «δωρεές του για τον εμβολιασμό του κόσμου, καθώς και από ένα βίντεο του 2015, όπου φαίνεται να «προβλέπει μια παρόμοια πανδημία», που ο κόσμος δεν θα ήταν προετοιμασμένος για να την αντιμτωπίσει.

Ωστόσο, η προώθηση εμβολίων και γενικού lockdown του Γκέιτς τον έχει δημιουργήσει μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που κριτικάρουν αυτές τις αμφιλεγόμενες επιλογές.

«Απορρίψτε αυτό τον τύραννο», ανέφερε ο δημοσιογράφος Ian Miles Cheong σε απάντηση στην τελευταία συνέντευξη του Γκέιτς.