Η χθεσινή Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τον Νέο Κορονοϊό 2019 με γέμισε με απογοήτευση και μου προκάλεσε επιπλέον ανησυχία.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης απέτυχε να έχει έστω και έναν από τους κυβερνητικούς υπευθύνους να έλθει και να μας μιλήσει. Οι ειδικοί που μας μίλησαν δεν μετέχουν στην Επιτροπή που υποτίθεται πως συμβουλεύει την Κυβέρνηση και δυστυχώς δεν ήρθε ούτε ένας επιδημιολόγος. Η επιλογή των καλεσμένων δεν έγινε με γνώμονα να ακουστούν αντίθετες απόψεις.

Άκουσα αυτούς που καλούν για σκληρότερα Lockdown: τον Δήμαρχο και τους συνυπογράφοντες την γνωστή επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν κατάφεραν να απαντήσουν πειστικά στις εύλογες ερωτήσεις που τους μετέφερα. Δεν με έπεισαν.

Απέτυχαν να υπερασπίσουν το γεγονός πως η Κυβέρνηση δεν προετοίμασε την Θεσσαλονίκη για τον αυξημένο φόρτο της εποχιακής έξαρσης της COVID-19, με έκτακτους γιατρούς, νοσηλευτές, κλίνες και δομές πρωτοβάθμιας υγείας.

Απέτυχαν να υπερασπίσουν το γεγονός πως η Κυβέρνηση δεν διεξάγει στατιστικώς τακτά και αντιπροσωπευτικά τεστ διάγνωσης, για την ασφαλή εξαγωγή στατιστικών εκτιμήσεων περί του πόσοι είναι οι φορείς, πόσοι εμφανίζουν συμπτώματα, πόσοι νοσούν, πόσοι θνήσκουν.

Απέτυχαν να αντικρούσουν την άποψη πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλεί να μην εφαρμόζονται Lockdown, γιατί είναι καταστρεπτικά για την οικονομία και την κοινωνία και δεν σώζουν ζωές.
Μόνος από τους εκλεγμένους στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, κάλεσα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να άρει το μέτρο της γελοίας μάσκας που αποπροσανατολίζει και τον πνιγμό του τυφλού Lockdown που έχει φαρμακερά δόντια.

Δεν ανήκω στην ομάδα αυτών που “δεν τους παίζει ο Κυριάκος”, έμειναν στην απέξω, και αγχώνονται να φανούν βασιλικότεροι του βασιλέως με κραυγές για ακόμη πιο καταστρεπτική απραξία.

Έκαναν την ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη πρόβλημα της Θεσσαλονίκης. Και αυτός, για να τους ανταμείψει, από μασκότ του Lockdown τους κρέμασε στα μανταλάκια ως αποδιοπομπαίους τράγους ενός κράτους σε ύποπτη αργία.

Τρομαγμένοι από την λαϊκή οργή για την θεμελιώδη υστέρηση στην υγειονομική προστασία, την εκστρατεία τρόμου και την καταστροφή του εγκλεισμού, εκτοξεύουν την πανικόβλητη κατηγορία πως όσοι έχουν αντίθετη άποψη “θέλουν περισσότερους νεκρούς”.

Δεν βλέπουν τον ελέφαντα στο δωμάτιο που λέγεται εκ προμελέτης ανύπαρκτο σύστημα υγείας και λένε στον κατεστραμμένο και έντρομο κόσμο σαν Μαρίες Αντουανέττες “να φοράει την μάσκα του”, “να κόψει τις βόλτες και τις παρέες” και “να μην πηγαίνει στην Εκκλησία”.

Άβουλοι και μοιραίοι, θα πεθάνει η πόλη στα χέρια τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2020-11-18 12:20:51.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.