Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα διαρκέσουν οι χειμερινές εκπτώσεις που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα. Την πρώτη Κυριακή της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου, δηλαδή στις 14 Ιανουαρίου, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Ορισμένοι κλάδοι του εμπορίου κινήθηκαν ικανοποιητικά την προηγούμενη περίοδο, αφού οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, στη συνέχεια η Black Friday και πολύ κοντά η Χριστουγεννιάτικη περίοδος, έδωσαν μία ώθηση στο εμπόριο και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έπειτα από πολλά χρόνια πτωτικής κίνησης και καθίζησης.

Την ίδια περίοδο, το 2016, είχε καταγραφεί πτώση του τζίρου μεσοσταθμικά της τάξεως του 20%, κάτι που είχε κριθεί ιδιαιτέρως απογοητευτικό. Διαχρονικά από την έναρξη της οικονομικής κρίσης ο τζίρος μειώθηκε στο αστρονομικό ποσοστό του 50%, που υποδηλώνει ξεκάθαρα την κατάρρευση του εμπορικού κόσμου.

Στις χειμερινές εκπτώσεις που έρχονται, στο επίκεντρο των καταναλωτών βρίσκονται τα είδη ένδυσης και υπόδησης. Οι επιχειρηματίες ζητούν την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης που αφορούν σε ένα πιο απλό φορολογικό σύστημα, με χαμηλότερους συντελεστές σε φορολογούμενους και εργοδότες.