Κανείς δεν θα αναγκαστεί να λάβει το εμβόλιο του κορωνοϊού, αλλά άτομα που αρνούνται να εμβολιαστούν θα μπορούσαν να στερηθούν ορισμένες ελευθερίες, προειδοποίησε η υπουργός Υγείας του Οντάριο Έλιοτ.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν τη Δευτέρα(7/12) ως απάντηση σε ερώτηση ενός δημοσιογράφου σχετικά με το εάν σχολεία, επιχειρήσεις και άλλα ιδρύματα θα μπορούσαν να ζητήσουν από τους ανθρώπους την απόδειξη του εμβολιασμού.

Παρότρυνση και “συνέπειες”

Η υπουργός ενθάρρυνε «όλους όσους έχουν την προαίρεση να κάνουν τον εμβολιασμό», σημειώνοντας ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν συνέπειες για όσους παραλείπουν τη διαδικασία.

Μπορεί να υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί όσον αφορά τα ταξίδια ή άλλους περιορισμούς που μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα της μη εμβολιασμού, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το ίδιο το άτομο, το οποίο θα λάβει αυτή την απόφαση, βάσει του τι είναι πιο σημαντικό για αυτό.

Θα ήταν παράνομο, αλλά…

Ο πρωθυπουργός του Οντάριο, Φορντ, απάντησε ότι θα ήταν παράνομο να «αναγκάσει κάποιο άτομο να κάνει» το εμβόλιο, αλλά οι παρατηρήσεις της Έλιοτ(υπ.υγείας), δείχνουν ότι η κυβέρνηση μπορεί να βασιστεί σε καταναγκαστικές τακτικές για να επιτύχει «εθελοντική» συμμόρφωση.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα εν μέσω αυξανόμενων φόβων ότι τα μαζικά προγράμματα εμβολιασμού από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κάποια μορφή «διαβατηρίου» υγείας, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον περιορισμό των ταξιδιών και άλλων δραστηριοτήτων.

Με γλυκά λόγια και παροτρύνσεις, με “καρότο και μαστίγιο” προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να δεχτεί την “αγαθοεργία” του φαρμακευτικού γίγαντα.