Στα 2,2 δις ευρώ αυξήθηκε το χρέος σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Η σύγκριση αφορά το τρίτο τρίμηνο του 2017 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Τα στοιχεία αποτυπώνονται στους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς της Γενικής Κυβέρνησης.

Το πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως των 2,5 δισ. ευρώ που προέκυψε σύμφωνα με τα στοιχεία προέρχεται από τον κανονισμό ESA 2010 και δεν σχετίζεται με το πρωτογενές πλεόνασμα του προγράμματος.

Τα έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης αυξήθηκαν από περισσότερη φορολόγηση στο εισόδημα, ενώ κατά μισό δισ. μειώθηκαν οι κοινωνικές εισφορές. Μικρή μείωση σημειώθηκε στις κοινωνικές παροχές, ενώ οι συνολικές δαπάνες ανήλθαν σε 20,562 δισ. έναντι 21,097 δισ. κατά το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς.

Η αίσθηση των απλών πολιτών, που συνοψίζεται στη φράση “δεν πάμε καλά”, αποτυπώνεται σε όλα τα επίπεδα και τα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα, αφού ο δημόσιος πλούτος ξεπουλιέται και η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων παύει, λόγω εξάντλησης των αποθεμάτων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Originally posted 2018-01-22 17:00:18.