“Δεν υπάρχουν Ολοκαυτώματα. Και κακώς η ελληνική πολιτεία χρησιμοποιεί τον όρο στον πληθυντικό για τα όσα φριχτά υπέστησαν τα μαρτυρικά χωριά.

Τιμούμε τη μνήμη των αδικοχαμένων και σεβόμαστε το πένθος τους. Δεν χρειάζεται όμως κάθε σφαγή, κάθε γενοκτονία να ονομάζεται Ολοκαύτωμα. Γίνεται εκ του πονηρού και επιχειρεί να μειώσει τη σημασία του Ολοκαυτώματος που είναι μοναδική κι ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Ελπίζουμε το Υπουργείο Παιδείας να δώσει κατεύθυνση ώστε οι εκπαιδευτικοί να δίνουν περισσότερες από δύο ώρες για να συζητείται το Ολοκαύτωμα στα σχολεία”.

Τάδε έφη ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κύριος Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, τον Ιανουάριο του 2016.

olokaftoma kalavryton 2

Ενδεικτικά μόνον, θα ήθελα να ρωτήσω τον κύριο Μπουτάρη: Αυτό που έλαβε χώρα στα Καλάβρυτα δεν ήταν Ολοκαύτωμα; Γίνεται εκ του πονηρού και επιχειρεί να μειώσει τη σημασία του Ολοκαυτώματος των Εβραίων από τους Γερμανούς;

olokaftoma kalavryton

Κύριε Μπουτάρη, δεν σας αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να μας στερήσετε την ιστορική μνήμη και την εθνική μας αλήθεια. Δεν σας επιτρέπουμε να μας κατηγορείτε πως η ιστορικά αψευδής μας μνήμη εκφράζεται εκ του πονηρού. Δεν σας επιτρέπουμε να αντιπαραβάλετε το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στο θρήσκευμα με τα Ολοκαυτώματα των ελληνικών μας χωριών. Και δεν σας επιτρέπουμε να το κάνετε αυτό, απαξιώνοντας τα δεινά των Ελλήνων από τους Γερμανούς, τους Ιταλούς και τους Βουλγάρους.

Κύριε Μπουτάρη, με τις δηλώσεις σας, διαστρεβλώνετε συστηματική την ιστορική αλήθεια και απαξιώνετε την εθνική μνήμη, καθιστώντας την αντικείμενο συστηματικής επίθεσης από μέρους σας. Για την ευρεία πλειοψηφία των Ελλήνων και των συμπολιτών σας στην Θεσσαλονίκη, είστε ξένος…

Originally posted 2018-05-20 19:31:13.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.