Μεγάλο Αφορισμό για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, κατέγνωσε το πρωί της Κυριακής, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος είχε προαναγγείλει την εκκλησιαστική του πράξη με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο πριν λίγες μέρες, όταν η υπουργός Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως ο ιός μεταδίδεται με το σάλιο, προσπαθώντας να υπεκφύγει με επιστημονικοφανή διατύπωση, όταν την ερώτησαν αν ο ιός μεταδίδεται με την Θεία Κοινωνία.

Κατόπιν τούτου, που ξεχείλισε το ποτήρι των ευθέων επιθέσεων στην Ορθόδοξη Ανατολική του Χριστού Εκκλησία από την ομάδα περί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο αγαπητός μητροπολίτης χαρακτήρισε ως «βλάσφημα λόγια» το ότι «δηλ. διά τῆς Θείας Μεταλήψεως μεταδίδεται ὁ Κορωνοϊός» και καλούσε την υπουργό να ζητήσει «δημοσίως συγγνώμην διά τό ἀχαρακτήριστον τοῦτο ἔγκλημα».

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2020-05-17 13:44:43.