”Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή”.

Μιας και τα έφερε έτσι η μοίρα ή έφεραν την μοίρα της ανθρωπότητας σε αυτή την κατάσταση και δεν θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την ελευθερία μας όπως γνωρίζουμε σαν Έλληνες και όπως μάθαμε τα τελευταία χρόνια..

Μιας και δεν θα παρελάσουμε για να τιμήσουμε τους ένδοξους προγόνους μας και τους ήρωες της Ελληνικής Παλιγεννεσίας που θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι και ανεξάρτητοι..

Μιας και θα είμαστε όλοι στο σπίτι καθηλωμένοι, περιορισμένοι, εξαρτημένοι από τις εντολές της κυβέρνησης, τα περιοριστικά μέτρα και τις διαθέσεις τρίτων παραγόντων..

Ας τιμήσουμε την μέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας με τον δικό μας εναλλακτικό τρόπο:

Αύριο ακούμε όλοι  στο σπίτι μας, απ’ τα μπαλκόνια, βάζοντας τέρμα το ηχοσύστημα και ανοίγοντας διάπλατα τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες, τον ”Θούριο” του Ρήγα, τον ”Ύμνο εις την Ελευθερίαν” του Διονύσιου Σολωμού, ”Τα Σαράντα Παλικάρια”, το ”Μακεδονία Ξακουστή”, ”Τ’ Αγρίμια Αγριμάκια μου” και το ”Ποτέ θα κάμει Ξαστεριά” του Ξυλούρη και άλλα πατριωτικά και εμψυχωτικά άσματα.

Αύριο στέλνουμε μήνυμα πατριωτικό, αφυπνιστικό, ενθαρρυντικό σε όλον τον Ελληνισμό εν Ελλάδι, σε όλους τους Έλληνες που δίνουν μάχες μέχρι σήμερα στα σύνορα του Έβρου και στα νησιά του Αιγαίου αντιμετωπίζοντας τον ίδιο εχθρό όπως και τότε.

Αύριο δημιουργούμε μια μικρή εθνική εορτή εντός της οικίας μας, με διάθεση ελευθερίας, με αγάπη παρηγορική, με πίστη ειλικρινή, με τρόπο ελληνοπρεπή.

Αύριο δεν ακούμε ειδήσεις και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μας πολιορκούν για τον κορονοιό!
Αλλά ακούμε ελληνικά τραγούδια και ύμνους για την ελευθερία και την πατρίδα!

Αύριο δεν διαβάζουμε ακατάπαυστα άρθρα για την κρίση του ιού!
Αλλά άρθρα για την Ελληνική Επανάσταση, τους ήρωες του ’21, την Φιλική Εταιρεία, την ιστορία του Ελληνικού Αγώνος!

Αύριο δεν περιμένουμε από τους κυβερνώντες και τους δημοσιογράφους να μας θυμίσουν την ημέρα της 25ης Μαρτίου και την σημασία της!
Αλλά αναζητούμε εμείς την σημασία της μέρας εκείνης και τον παραλληλισμό της με την αυριανή μέρα, την τότε ιστορική και πολιτική κατάσταση του έθνους με τις σημερινές πολιτικές και ιστορικές συγκυρίες.

Aύριο για λίγο, γινόμαστε Ιταλία! Όχι στα αρνητικά της δείγματα αλλά στη θετική της στάση. Αντιγράφουμε τη θετικότητα των Ιταλών, τη ζωντάνια τους, τη μελωδικότητα τους, τον εθνικό παλμό τους!

Αύριο ακούμε όλοι τον ”Θούριο” και τον ”Ύμνο εις την Ελευθερίαν”!

Αύριο δείχνουμε σε όλους πως είμαστε ελεύθεροι σε ψυχή και πνεύμα κι ας είμαστε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Αύριο ψάλλουμε όλοι μαζί τον Εθνικό μας Ύμνο, που ακόμα και επί Κατοχής, είχαν πραγματοποιηθεί κινήσεις απόδοσης τιμών και στεφάνων από τοπικούς φορείς:

”Σε γνωρίζω από την κόψη,
του σπαθιού την τρομερή,
Σε γνωρίζω από την όψη,
που βιά μετράει τη γη.

Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη,
των Ελλήνων τα ιερά,
και σαν πρώτα ανδριωμένη,
Χαίρε, ω χαίρε Λευτεριά!”

Για την Πατρίδα και την Ελευθερία!
Για τη Σημαία και τον Σταυρό!

Ζήτω η 25η Μαρτίου! Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες!

Originally posted 2020-03-24 12:50:23.