Από την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου το Υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων – στο πλαίσιο του προγράμματος Δημοσίων Κληρώσεων – είχαν ανακοινώσει την διεξαγωγή 10 κληρώσεων με συνολικά 10.000 τυχερούς για την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017. Η διαδικασία θα έχει ως εξής: στην κλήρωση που θα διεξαχθεί αύριο το πρωί στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών θα γίνουν 10 διαδοχικές κληρώσεις και σε κάθε κλήρωση θα υπάρξουν 1.000 τυχεροί.

Οι Έλληνες φορολογούμενοι, ήδη από σήμερα, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα  www.aade.gr με τους προσωπικούς κωδικούς από το TAXISnet θα μπορούν να δουν τους λαχνούς που τους αντιστοιχούν (πλήθος και αριθμοσειρά) με βάση τις δαπάνες τους με κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικών συναλλαγών για το δεκάμηνο Ιανουάριο έως Σεπτέμβριο συν το μήνα Νοέμβριο του 2017. Η αυριανή μεγάλη λοταρία του Δεκεμβρίου είναι η δεύτερη κατά σειρά, καθώς έχει ήδη προηγηθεί αυτή του Νοεμβρίου για τις συναλλαγές Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει και τρίτη δημόσια κλήρωση στα τέλη Ιανουαρίου για τις δαπάνες του Δεκεμβρίου.

Αύριο από την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων www.aade.gr οι φορολογούμενοι θα πρέπει να μεταβούν στην ένδειξη «Δημόσιες Κληρώσεις» και να κάνουν κλικ. Θα τους ζητηθούν οι κωδικοί από το TAXISnet. Εκεί θα δουν αναρτημένα τα αποτελέσματα της κλήρωσης. Το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ για κάθε τυχερό (που θα είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο) θα μπει στους τραπεζικούς λογαριασμούς στις 29 Δεκεμβρίου, αρκεί από την σελίδα του TAXISnet οι φορολογούμενοι να έχουν δηλώσει το ΙΒΑΝ τους.

Στόχος του προγράμματος Δημοσίων Κληρώσεων, σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο Οικονομικών, είναι η επιβράβευση των πολιτών και η ενίσχυση των κινήτρων για τη χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος. Με αυτόν τον τρόπο το Υπουργείο πιστεύει ότι θα καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.