“Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Μια «πανδημία» πελατειακών διορισμών λαμβάνει χώρα στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Γιος υπαλλήλου του ιδιαιτέρου γραφείου τέως Βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, παιδιά Αντιδημάρχων και υψηλόβαθμων δημοτικών υπαλλήλων, σύζυγοι συνδικαλιστών, περιλαμβανομένων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, διορίζονται ίσως κατά εκατοντάδες, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου, στο πλαίσιο ανάσχεσης της πανδημίας.

Οι ταλαιπωρημένοι πολίτες της Θεσσαλονίκης είναι ανάστατοι: δεν έμαθαν τίποτα και δεν κλήθηκαν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Ιδιαίτερα απογοητευμένες είναι οι μόνες πολύτεκνες μητέρες, ιδίως αυτές με παιδιά ανάπηρα ή άρρωστα και βέβαια οι νέες και νέοι που βλέπουν να ξετυλίγεται μπροστά τους ο ορισμός της πελατειακής εκμετάλλευσης της κοινής μας προσπάθειας για ανάσχεση της πανδημίας, στην οποία πρωτοστατείτε.

Στην αποψινή Συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου θα ζητήσω από όλους τους εμπλεκόμενους να παραιτηθούν των διορισμών τους και από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να προκηρύξει τις θέσεις δημοσίως και με κοινωνικά κριτήρια επιλογής.

Απευθύνομαι, όμως και σε εσάς, γνωρίζοντας την ανθρώπινη ευαισθησία σας απέναντι στους αδικημένους της κρίσης και της απαιτητικής εποχής του Νέου Κορονοϊού 2019. Ηγείστε του κόμματος που πρωταγωνιστεί στην πλειοψηφική πολιτική παράταξη των πολιτών που αγαπούν την ελευθερία, την αλληλεγγύη και την αριστεία – της παράταξης που από κοινού εμπιστευόμαστε.

Σας καλώ να εξασκήσετε την ηθική και πολιτική σας εξουσία, ώστε η προκλητική και κραυγαλέα εκμετάλλευση της κυβερνητικής προσπάθειας για στήριξη του δημοσίου τομέα σε εποχή πάνδημης κρίσης να μην σπιλώσει την κυβέρνηση και το κόμμα σας, καθώς και την παράταξή μας”.

20 Ιανουαρίου 2021 | Επιστολή Ιωάννη Νασιούλα προς Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.