Βάτραχοι γείτονες | Αισώπου Μύθοι

Δυό βάτραχοι κατοικούσαν αρκετά κοντά ο ένας στον άλλο: ο ένας κατοικούσε σε μιά βαθιά λίμνη σε απόσταση απο το δρόμο, ο άλλος κατοικούσε σε μιά λακκουβίτσα με νερό που είχε πάνω στο δρόμο.

Του λέει ο λιμνίσιος βάτραχος: έλα κι εσύ να κατοικήσεις στη λίμνη μας, εδώ είναι πιό καλά: έχει μπόλικο νερό κ δέν πρόκειται να ξεραθεί, έχει περισσότερη ησυχία κ περισσότερη τροφή. Γιατί μένεις εκει πάνω στο δρόμο, όπου είναι κ επικίνδυνα, περνάνε άμαξες κ άνθρωποι.grecobooks-6

Λέει ο δρομίσιος βάτραχος: ναί, καλά τα λές, αλλα δέν μπορώ να έρθω εκεί, γιατί εγώ σε αυτό το δικό μου περιβάλλον έχω συνηθίσει. Κ έτσι συνέχισε να κατοικεί στη λακκούβα με το νερό του δρόμου, ώσπου μιά άμαξα περνώντας τον πάτησε. (Έχω δεί πολλούς βατράχους πατημένους απο αμάξια, συμπιέζονται κ γίνονται σάν ένα φύλλο χαρτιού). Πόσο συχνά η συνήθεια μας κάνει να μήν μπορούμε να αποχωριστούμε επιζήμιες κ επικίνδυνες καταστάσεις!

Βάτραχοι γείτονες | Αισώπου Μύθοι. NEWSFEED. Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ.

Originally posted 2019-03-13 17:00:08.

Το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error:
Αρέσει σε %d bloggers: