Έπειτα από τις δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) κυρίου Ζοζέφ Ντολ για το Σκοπιανό στο Euractiv – που θεωρήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ως άδειασμα στον Πρόεδρο της ΝΔ κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη και στο κόμμα του – οι οποίες μιλούν για την ελπίδα εξεύρεσης μίας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων και καλωσορίζουν “αυτό το παράθυρο ευκαιρίας που μπορεί να οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα”, παρενέβη με tweet του ο επικεφαλής του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο κύριος Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο κύριος Βέμπερ με την ανάρτησή του στο Tweeter ουσιαστικά εκφράζει την πλήρη στήριξή του στο πρόσωπο του κυρίου Μητσοτάκη όσον αφορά τη στάση του Έλληνα πολιτικού για το Σκοπιανό. Συγκεκριμένα ανέφερε: “Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στη ΝΔ, το φιλοευρωπαϊκό κόμμα της Ελλάδος και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ και να βάλει τάξη στον κυβερνητικό του συνασπισμό. Ο εταίρος του στην κυβέρνηση, κ. Καμμένος έχει ήδη απορρίψει όλες τις πιθανές λύσεις”.

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η ανάρτηση αυτή του κυρίου Βέμπερ. Συγκεκριμένα ο κύριος Δημήτρης Παπαδημούλης – αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – κάλεσε με tweet του τον Γερμανό πολιτικό να πάρει σαφή θέση σχετικά με το όνομα και τον αλυτρωτισμό της ΠΓΔΜ: “Ο Βέμπερ στηρίζει την Ν.Δ. και τον Κυρ. Μητσοτάκη κ όχι τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα. Λογικό. Για την ουσία όμως, το όνομα και τον αλυτρωτισμό της ΠΓΔΜ, τι θέση παίρνει; Συμφωνεί με την δήλωση του επικεφαλής του ΕΛΚ ή όχι; Χρωστά μια σαφή κ υπεύθυνη τοποθέτηση. Όχι απλά υπεκφυγές”.