Αυτό μεταξύ άλλων μου δήλωσε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος σε πρόσφατη συνάντηση που είχα μαζί του.
Για την ακρίβεια μου είπε το εξής:
“Αν ήμουν Δήμαρχος θα τους είχα κάνει 700 συγκεντρώσεις για την Μακεδονία”.
Ποιος είναι όμως ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος;
Τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο τον γνωρίσαμε ως αθλητή φαινόμενο για την εποχή του και σήκωσε ουκ ολίγες φορές την αθλητική Ελλάδα στα ύψη.
Οι σημαντικότερες διακρίσεις του ήταν το πανευρωπαϊκό ρεκόρ στα 100μ., κάτοχος επί 21 χρόνια του πανελληνίου ρεκόρ στα 100μ., συμμετοχή στους ολυμπιακούς αγώνες του 1972 και 1976 στους οποίους ήταν σημαιοφόρος της Ελληνικής αποστολής.
Το 1978 ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία και εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος
Από το 1981 έως το 1996 εκλέγοταν συνεχώς βουλευτής.
Το 1998, 2002 και 2006 κέρδισε τις Δημοτικές Εκλογές και εξελέγη Δήμαρχος για 3 συνεχόμενες θητείες.
Πως όμως έφθασε ο δημοφιλής αθλητής και μετέπειτα πετυχημένος πολιτικός να βρεθεί υπόδικος για οικονομικά σκάνδαλα στο Δήμο Θεσσαλονίκης;
Είχε όντως εμπλοκή στο σκάνδαλο ή ήταν μια σκευωρία εναντίον του;
Ποτέ δεν πίστεψα ότι μπορεί να έχει την παραμικρή ανάμειξη στο σκάνδαλο, παρότι δεν υπήρξα υποστηρικτής του (τότε υποστήριζα τον Σπύρο Βούγια).
Βλέποντας την όλη εξέλιξη συμπέρανα ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ήταν εμπόδιο στην Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Ενόχλησε επειδή είχε πατριωτικές θέσεις.
Η πρώτη προσπάθεια για να τον πλήξουν έγινε στις Δημοτικές Εκλογές του 2006.
Σε αυτές κατέβασαν τον “πατριώτη” και άσχετο με την Θεσσαλονίκη Γιώργο Καρατζαφέρη ως υποψήφιο Δήμαρχο για να του κόψει ψήφους.
Μετέπειτα ο “υπερπατριώτης” Καρατζαφέρης ήταν αυτός που πρότεινε για Πρωθυπουργό της χώρας τον εκλεκτό της μασονίας Λουκά Παπαδήμο. Επίσης ο Καρατζαφέρης ψήφισε το μνημόνιο που μας αλυσώδεσε ως χώρα.
Αποτυγχάνοντας το σχέδιο του 2006, μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο του 2010.
Στα μέσα της τελευταίας θητείας Παπαγεωργόπουλου, είχαμε τις περίφημες κόντρες με τον τότε Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Μπουτάρη.
Τα κανάλια έπαιζαν μονίμως την κόντρα αυτή φτιάχοντας κλίμα υπέρ του Μπουτάρη παρότι δεν ήταν καν αντιπολίτευση. Ήταν ο 3ος συνδυασμός πίσω από τον συνδυασμό της Χρύσας Αράπογλου.
Κάποια στιγμή σκάει το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης το οποίο το καταγγέλει ο ίδιος ο Παπαγεωργόπουλος. Που να φανταστεί ένας που φωνάζει “μας κλέψανε” ότι θα κατηγορηθεί αργότερα για κλέφτης.
Έτσι φθάσαμε στις Δημοτικές εκλογές του 2010 όπου η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να αυτοκτονήσει.
Αντί να κατεβάσει τον Παπαγεωργόπουλο και να πάρει τις εκλογές διά περιπάτου και για 4η συνεχή φορά, ο τότε πρόεδρος της ΝΔ και “πατριώτης” Αντώνης Σαμαράς, κατέβασε τον άγνωστο τότε Κώστα Γκιουλέκα για να χάσει.
Έβαλε απέναντι στον Αρειανό Μπουτάρη άλλον έναν Αρειανό ώστε οι Παοκτσήδες να μην έχουν “δική τους” επιλογή όπως έγινε το 2019 με τον Ζέρβα που σάρωσε.
Το αποτέλεσμα ήταν η Νέα Δημοκρατία να χάσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης ύστερα από 24 συνεχή χρόνια γαλάζιας Δημαρχίας.
Τότε ξεδιπλώθηκε όλο το σχέδιο εναντίον Παπαγεωργόπουλου.
Αυτό φάνηκε από την έλλειψη σοβαρών στοιχείων εναντίον του.
Τα μόνα “στοιχεία” ήταν απλώς κάποιες εικασίες.
Αρχικώς και για να προκαλέσουν την κοινή γνώμη, μίλησαν για υπεξαίρεση 51.4 εκατομμυρίων ευρώ. Τελικά μετά από χρόνια το ποσό της υπεξαίρεσης αποδείχθηκε ότι ήταν 15,7 εκατομμύρια.
Τα τηλεοπτικά κανάλια φρόντιζαν για την ενοχοποίηση Παπαγεωργόπουλου, παρουσιάζοντας το θέμα μαζί με την υπόθεση Τσοχατζόπουλου. Όμως για τον μεν Τσοχατζόπουλο και την σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη μαθαίναμε για όλη την χλιδάτη ζωή τους, για τον δε Παπαγεωργόπουλο δεν υπήρχε το παραμικρό ίχνος χλιδής.
Ο Παπαγεωργόπουλος δεν είχε την κοσμική ζωή του Τσοχατζόπουλου.
Είναι γνωστό ότι πήγαινε κυρίως σε εκδηλώσεις που είχαν σχέση με την Δημαρχιακή ιδιότητα του.
Σε αυτές τις εκδηλώσεις τον έβλεπα επειδή κάλυπτα φωτογραφικά τα ρεπορτάζ.
Ο Βασίλης αγάπησε την Δόξα, σε αντίθεση με το χρήμα που δεν έδειχνε να τον ενδιαφέρει.
Την ίδια διαπίστωση μου εξέφρασαν διάφοροι εργολάβοι δημοσίων έργων.
Μου έλεγαν ότι ο Βασίλης είναι κύριος και δεν καταδέχεται να ασχοληθεί με μίζες όπως συνήθιζαν να κάνουν κάποιοι άλλοιι.
Τελικά φθάσαμε στην καταδίκη Παπαγεωργόπουλου απλώς με εκτιμήσεις και με την καταγγελία του ίδιου του κλέφτη. Βέβαια η “τυφλή” Δικαιοσύνη είδε ενοχή σε έναν υπάλληλο και απ’ευθείας στον Δήμαρχο. Όλους τους ενδιάμεσους τους αθώωσε. Εκτός αυτού, ο αποδεδειγμένα κλέφτης έκλεβε πολύ πριν γίνει Δήμαρχος ο Παπαγεωργόπουλος. Κι εδώ γεννάται το εξής ερώτημα: Την περίοδο προ Παπαγεωργόπουλου είχε συνεργό; Αν ναι ποιον; Αν όχι γιατί να επιλέξει να βάλει μετά συνεργό και μάλιστα τον ίδιο τον Δήμαρχο;
Χρόνο με τον χρόνο η αλήθεια αποκαλύπτεται… Ένας από τους κατήγορους στη δίκη ήταν ο νυν Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Ενώ στη δίκη κάνει λόγο για συμμορία με αρχηγό της τον Παπαγεωργόπουλο, πρόσφατα έδωσε συνέντευξη στην Καθημερινή λέγοντας “είμαι σίγουρος ότι ο Παπαγεωργόπουλος δεν έκλεψε, δεν έβαλε λεφτά στην τσέπη”.
Βέβαια όλα αυτά αφού έγινε πρώτα η ζημιά και πέρασαν οι Πρέσπες.
Η αποστολή εξετελέσθει και ο κ. Γιάννης Μπουτάρης έγινε και μέλος σε ΜΚΟ χρηματοδοτούμενη από τον γνωστό ανθέλληνα Σκοπιανό Τζορτζ Σόρος
Η συνάντηση μου με τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ήταν η πρώτη και μοναδική που είχαμε κατ’ιδίαν.
Σε αυτήν μου είπε πολλά και διάφορα όπως:
“Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι στα κόλπα διαφόρων κύκλων”
“Ο Σαξώνης έκλεβε με τον πιο παιδικό τρόπο”
“Ο Σαξώνης είχε από πάνω του την προϊσταμένη του, είχε την γραμματεία του, είχε τον αντιδήμαρχο”
“Έχω κάνει 100 έργα και δεν ακούστηκε το παραμικρό.”
“Ο έλεγχος του Παπαγεωργόπουλου είναι 5 λεπτά δουλειά”
“Εμένα τα έσοδα μου είναι συγκεκριμένα, μισθοί όταν είχα μισθό και συντάξεις”
“Τα ακίνητα του Παπαγεωργόπουλου είναι το σπίτι που μένω και που το αγόρασα πριν 35 χρόνια όπως και το οδοντιατρείο που μετά έγινε πολιτικό γραφείο. Σπίτι στην Αθήνα 60τ.μ. όταν ήμουν υπουργός και κοιμόμουν κάτω. Το είχα αγοράσει με δάνειο.”
“Πιστεύω κάποια στιγμή να λάμψει η αλήθεια με ευρωπαϊκά δικαστήρια δικηγόρους και τρέχα γύρευε”.
“Για την Μακεδονία έστειλα στους 750 ευρωβουλευτές επιστολή με ντοκουμέντα και επιστολή προσωπική στον
πρόεδρο της κομισιόν, στον πρόεδρο των ΗΠΑ. Από τους μισούς έχω πάρει απαντήσεις (τις έχω).”
“Διαμαρτυρίες όταν κατά λάθος χρησιμοποιούσαν τον όρο Μακεδονία. Έλεγαν: μας συγχωρείτε από αβλεψία ήταν. Δεν θα το επαναλάβουμε.”
“Τους ενοχλήσαμε. Γι’αυτό υπάρχουν διάφορα κέντρα και ήρθε ο κύριος Μπουτάρης να πει ο Δήμαρχος ελέγχει τα πάντα, ξέρει τα πάντα ο Δήμαρχος.”
Τέλος τον ρώτησα αν θα πολιτευτεί ξανά η έκλεισε αυτό το κεφάλαιο;
“Θα το δούμε.. θα το δούμε. Θέλω πρώτα να καθαρίσω από αυτή την υπόθεση”

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είναι αναμφισβήτητα ένας ευπατρίδης. Με αυτόν Δήμαρχο στη Θεσσαλονίκη και Αρχιεπίσκοπο στην Αθήνα τον Χριστόδουλο, δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει καμμία συμφωνία τύπου Πρεσπών.

ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
https://www.facebook.com/kostas.xanthopoulos.18

Written by

Κώστας ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος αρθρογραφεί για την Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ. Είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον Γιάννη Νασιούλα και την παράταξη "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη".