Οι Βούλγαροι ως κύρια ενδιαφερόμενη χώρα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι Τούρκοι ως στρατηγικά ενδιαφερόμενοι στο ΝΑΤΟ προσπαθούν να κάψουν κάθε γεωγραφικό προσδιορισμό για ενδεχόμενο νέο όνομα των Σκοπίων. Η στρατηγική των δύο γειτόνων μας είναι να επιβάλουν στην Ελλάδα το όνομα “Νέα Μακεδονία” / “Nova Makedonija” / “New Macedonia”. Οι Βούλγαροι θέλουν να τους αναγνωριστούν “εύλογα δικαιώματα” στην Μακεδονία και οι Τούρκοι θέλουν “εύλογα δικαιώματα” στην Δυτική Θράκη. Τώρα, παίζουν μαζί. Και εναντίον μας.

“Η Βουλγαρία δεν δέχεται τον όρο ‘Άνω’ ή ‘Βορεια’ Μακεδονία που είναι γεωγραφικός γιατί αυτό θα είναι εις βάρος των βουλγαρικών συμφερόντων”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλγαρικής Δημοκρατίας κύριος Ρούμεν Ντάεφ, σε συνέντευξη τύπου, στις 16 Φεβρουαρίου. Δικαιολογήθηκε πως η Βουλγαρία δεν επιθυμεί να αναμιχθεί στην διαμάχη των Σκοπίων με την Ελλάδα, αλλά θα έπρεπε να σημειωθεί πως ενδιαφέρεται και επηρεάζεται από το ζήτημα. Σημειώστε: “ενδιαφέρεται” και “επηρεάζεται”. Ό,τι μπελά ανοίξουμε με τα Σκόπια, θα τον βρούμε μπροστά μας με την Βουλγαρία. Ελέω δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και με την υπογραφή της Ελλάδος.

Τόσο οι Βούλγαροι, όσο και Τούρκοι, θέλουν το όνομα “Νέα Μακεδονία” και την εθνότητα “Νεομακεδόνες”, όπως ήδη γράφαμε από τον Δεκέμβριο του 2017 σε άρθρο μας. Έτσι, θα συντηρηθούν οι διαχρονικές διεκδικήσεις των Βουλγάρων εις βάρος της Ελλάδος για έξοδο στο Αιγαίο, που σήμερα υφίστανται αλλά είναι εν υπνώσει. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα θα αποκτήσει ένα δεύτερο πρόβλημα μειονότητας, αυτή την φορά εθνοτικής, της “Μακεδονικής”. Οι Αλβανοί, Τούρκοι και Σκοπιανοί μπορούν να συνεργαστούν για την σπορά διαλυτικών ροπών στην Ελλάδα με όχημα το ευρωπαϊκό κεκτημένο για την προστασία των μειονοτήτων. Αυτή είναι από πλευράς διεθνούς δικαίου η πιο αξιόπιστη βάση για ανάληψη στρατιωτικής δράσης στην Ελλάδα. Η Κύπρος είναι το μαύρο παράδειγμα.

Ελληνίδες και Έλληνες,

Μην αφήσετε τους εκβιαζόμενους πολιτικούς που μας έχουν επιβάλει οι ξένοι να εξαγοράσουν τρεις ακόμη ημέρες εξουσίας έναντι των εθνικών δικαίων. Η φωτιά που θα βάλουν στα κεφάλια μας θα σβήσει μόνον αν χυθεί πολύ αίμα. Η προδοσία θα φέρει πόλεμο.

 

 

Originally posted 2018-02-20 10:39:25.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.