Βροχή αποκαλύψεων για τα Ελληνικά HOAXES: Ο Τζωρτζ Σόρος παίζει τα ρέστα του

ellinika hoaxes george soros (b) (1)

Τα Ελληνικά Hoaxes, συμμετέχουν στο πρόγραμμα “FactCheckEU”: πλήθος χαρακτηρίζονται ως ψευδείς, ανακριβείς, συνωμοσιολογικές και έτσι επιτυγχάνουν να τις κάνουν δυσπρόσιτες στις μηχανές αναζήτησης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην χρηματοδότηση της διαδικτυακής πλατφόρμας του συμμετέχει και ο Τζωρτζ Σόρος, μέσα από τον οργανισμό του Open Society Initiative for Europe.

Δεν είναι, όμως, μόνον αυτό. Τα Ελληνικά Hoaxes συμμετέχουν στο International Fact-Checking Network, οργανισμό που επίσης λαμβάνει χρηματοδότηση από τον Τζωρτζ Σόρος, μέσω των Ιδρυμάτων Ανοικτής Κοινωνίας (Open Society Foundations).

Ο ιστότοπος “Ελληνικά HOAXES” (www.ellinikahoaxes.gr) ανήκει στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (ΑΜΚΕ), που ιδρύθηκε το 2013, με την επωνυμία “ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ” με έδρα: Χρυσοσπάθη 2, ΤΚ 54629, Θεσσαλονίκη. Καταχωρίστηκε με Αριθμό ΓΕΜΗ: 148271606000.

ellinika hoaxes george soros (1)

Τα Ελληνικά HOAXES δηλώνουν ότι συνεργαζονται με το Facebook ως “ανεξάρτητοι ελεγκτές ψευδών γεγονότων στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης της διάδοσης ψευδών ειδήσεων” από τον Μάιο του 2019. Έτσι, το Facebook διαθέτει μια δικαιολόγηση για να μειώνει την διάδοση ανεπιθύμητων αναρτήσεων στην πλατφόρμα του, ενόσω η κατακραυγή για τις πρακτικές αυτών που βρίσκονται πίσω από τα Ελληνικά HOAXES γιγαντώνεται.

Τα Ελληνικά HOAXES εργάζονται για την υλοποίηση των κοινών τους στόχων με τον χρηματοδότη τους Τζώρτζ Σόρος.


IOANNIS NASIOULAS

*Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2020-04-28 23:35:08.

About Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

administrator
Ο Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη" και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης

Το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: