Οι εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη προέτρεψαν τον ομοσπονδιακό δικαστή να αρνηθεί την εγγύηση αποφυλάκισης, στην Μάξγουελ, την πρώην συνεργάτιδα του νεκρού παιδόφιλου Επστάιν.

Η Μάξγουελ, η οποία κατηγορείται για στρατολόγηση κοριτσιών από 14 ετών για προβούν σε «σεξουαλικές πράξεις», με τον Επστάιν.

Το δικαστήριο ζήτησε εγγύησης ύψους 28,5 εκατομμυρίων δολαρίων, για «προσωρινή αποφυλάκιση», με τους δικηγόρους της να υποστηρίζουν ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης «την κακοποίησαν αδίστακτα και προκάλεσαν την ενοχή της».

Στο δικαστήριο του Μανχάταν, ο εισαγγελέας προέτρεψε το δικαστικό σώμα να αρνηθεί το αίτημά της, αναφέροντας ότι οι κατηγορίες εναντίον του Μάξγουελ είναι «εξαιρετικά σοβαρές» και είναι ύποπτη διαφυγής.

Οι δικηγόροι της Μάξγουελ ισχυρίζονται ότι χάνει τα μαλλιά και το βάρος της, στη φυλακή και ότι ανάλογη «αμέλεια» των αρχών οδήγησε στην αυτοκτονία του Epstein.

Οι δικηγόροι της επίσης έχουν διαμαρτυρηθεί για τις άθλιες συνθήκες του κελιού της.

Η δικαστής Νάθαν, απέρριψε ήδη ένα πακέτο εγγύησης 5 εκατομμυρίων δολαρίων, για την Μάξγουελ, τον Ιούλιο, θεωρώντας την ύποπτη διαφυγής.

Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι η Μάξγουελ έχει ήδη μεταβιβάσει το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών της στοιχείων στο σύζυγό της, αποδεικνύοντας την ικανότητα να «κρύψει τον πραγματικό της πλούτο» και αποδεικνύοντας ότι θα μπορούσε να «διαφύγει» από τις ΗΠΑ.

Η δίκη της Μάξγουελ πρόκειται να ξεκινήσει τον Ιούλιο του επόμενου έτους.