
Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κύριος Βασίλης Λεβέντης, αναλύοντας τις θέσεις του κόμματός του σε φλέγοντα πολιτικά και εθνικά θέματα, χωρίς ωστόσο να παραλείψει να κάνει αίσθηση με κάποιες δηλώσεις του.
“Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν δημιουργήσει ένα είδος συνιστώσας, που κάνει τις βρωμοδουλειές” υποστήριξε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφερόμενος στον “Ρουβίκωνα”. Ο κύριος Λεβέντης δήλωσε πως με ευθύνη του Πρωθυπουργού υπάρχει εντολή κάλυψης της οργάνωσης. Όπως είπε χαρακτηριστικά “Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ψήφους από κάτι τρελούς τους αφήνει να εκτρέπονται για να λέει και σε αυτό το κοινό ότι σας ανεχόμαστε”.
Για το φλέγον εθνικό ζήτημα της FYROM ο κύριος Λεβέντης ανέφερε πως όλα δείχνουν ότι τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα παραχωρήσουν στο γειτονικό κράτος ονομασία που θα φέρει τον όρο Μακεδονία, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχθεί το κόμμα του. Για τη στάση των ΑΝΕΛ προέβλεψε πως θα απουσιάσουν από την ολομέλεια ώστε να αποφύγουν τελικά επί της ουσίας να πάρουν θέση για την ονομασία των Σκοπίων. Ο κύριος Λεβέντης τόνισε πως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη δεχτεί σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και θα προσπαθήσουν να περάσουν στον κόσμο τη θέση αυτή. Κλείνοντας ανέφερε ότι το 2018 θα έχουμε εθνικές εκλογές, εκτιμώντας πως το κόμμα του θα ενισχύσει τα ποσοστά του παραμένοντας στη Βουλή.