Καταμεσίς στο χωράφι ενός γεωργού ήταν ένα δέντρο που δέν παρήγαγε καρπό, στο οποίο κατοικούσαν διάφορα πουλάκια κ τζιτζίκια. Οι αρχαίοι Έλληνες αγαπούσαν τη φωνή των τζιτζικιών. Ο γεωργός έπιασε να κόψει αυτό το δέντρο γιατί ήταν άκαρπο. Θα μπορούσε στη θέση του να φυτέψει ένα άλλο δέντρο, ή απλώς να καλλιεργεί τον τόπο του άκαρπου δέντρου. Δίνει μιά πελεκιά λοιπόν να κόψει το δέντρο. Τα πουλιά κ τα τζιτζίκια που φώλιαζαν σε αυτό, ταράχτηκαν κ τον παρακάλεσαν: “τί πάς να κάνεις; θέλεις να κόψεις αυτό το δέντρο; σε παρακαλούμε, μήν το κόψεις, γιατί σε αυτό έχουμε τις φωλιές μας!” – “ούτε εσάς χρειάζομαι ούτε αυτό το δέντρο”, απάντησε ο γεωργός κ έδωσε ακόμα μιά πελεκιά.

-Μά, του είπαν τα πουλάκια κ τα τζιτζίκια, εμείς τραγουδάμε τόσο γλυκά σε αυτό το δέντρο κ ευχαριστούμε εσένα κ τον καθένα που δουλεύει σε αυτό το χωράφι! Μήν το κόβεις, σε παρακαλούμε!grecobooks-6

Ο γεωργός δέν έδωσε σημασία στα παρακάλια των πουλιών κ των τζιτζικιών. Έδωσε ακόμα μιά πελεκιά• τότε όμως με την πελεκιά άνοιξε μιά τρύπα στο δέντρο κ ο γεωργός είδε οτι εκει μέσα σε ένα κοίλωμα του κορμού φώλιαζε ένα μεγάλο άγριο μελίσσι. Έκανε καπνό καίγοντας κάποια χόρτα για να αδρανοποιήσει τις μέλισσες κ βρήκε μέσα κηρήθρα με μπόλικο μέλι, το οποίο μάζεψε κ δοκίμασε. Του άρεσε τόσο πολύ ωστε άφησε κάτω το τσεκούρι του, απο τότε όχι μόνο δέν έκοψε το δέντρο, αλλα το τιμούσε ώς ιερό κ το φρόντιζε.

Η συμπόνια είναι ένα επιχείρημα, αλλα το συμφέρον είναι ισχυρότερο επιχείρημα.

Γεωργός και φυτόν | Αισώπου Μύθοι. NEWSFEED. Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ.

Originally posted 2019-04-24 16:00:49.