Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Νασιούλας, προχώρησε στην παρακάτω τοποθέτηση, σχετικά με την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών:

“Λέω ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά. Ο διαχωρισμός «σκληρών» και «μαλακών» είναι έγκλημα. Λέω χίλιες φορές όχι στην αποποινικοποίηση του χασίς: είναι ο προθάλαμος για το νεκροτομείο. Λέω ΟΧΙ στα προγράμματα υποκατάστασης που δεν έχουν δεσμευτικό και διαπιστώσιμο σκοπό να θεραπεύσουν.

Ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δεσμεύομαι απέναντι σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες της πόλης μας: σχεδιάζω και θα εφαρμόσω μια στιβαρή κοινωνική πολιτική ενάντια στα ναρκωτικά – στις εξαρτησιογόνες ουσίες που σκοτώνουν τα παιδιά και τους νέους, ενόσω κάνουν πλούσιους τους εμπόρους και τους πολιτικούς τους «φίλους», που δεν χάνουν ευκαιρία να τα ωραιοποιήσουν.

Θεμέλιο της πολιτικής μου είναι η μείωσης της ζήτησης και η μείωσης της διαθεσιμότητας. Όσοι τρώνε κουτόχορτο με την λεγόμενη «μείωση της βλάβης», δεν είναι ευπρόσδεκτοι έξω από την πόρτα μου, ούτε θα τους ακούσω. Εγώ θέλω πρόληψη. Θέλω θεραπεία. Θέλω επανένταξη.

Στη νέα Θεσσαλονίκη, θα επενδύσουμε:

  • στα προγράμματα πρόληψης με ενεργητική, επιδραστική και εξωστρεφή επικοινωνιακή και διαπαιδαγωγική κινητοποίηση,
  • στις μονάδες απεξάρτησης που να λειτουργούν με όρους εθελοντισμού και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, αυτοδιαχειριζόμενες και με κοινωνική λογοδοσία
  • στις πολιτικές κοινωνικής επανένταξης, με δράσεις εργασιακής αποκατάστασης μέσα από την κοινωνική επιχειρηματικότητα και σε συνεργασία με την Εκκλησία, τις συλλογικά οργανωμένες οικογένειες και τους εθελοντές που σέβονται την σοβαρότητα του ζητήματος.

Η νομιμοποίηση των ναρκωτικών γιγαντώνει την παραγωγή, διακίνηση και χρήση τους με δυσεκτίμητες καταστροφικές συνέπειες για την υγεία, την νοσηρότητα, θνησιμότητα, οικογενειακότητα, ασφάλιση, λειτουργικότητα και κοινωνική συνοχή. Επίσης, φθείρει την ετοιμότητα των κατασταλτικών μηχανισμών και αποθαρρύνει τους εθελοντές και τις κοινωνικές δυνάμεις από την μάχη ενάντια στις εξαρτήσεις. Αντί να άρει το στίγμα από τους εξαρτημένους, στιγματίζει όλη την κοινωνία.

Καταδικάζω την συστηματική ωραιοποίηση των ναρκωτικών από πολιτικούς και επικοινωνιακούς παράγοντες. Τους θεωρώ ύποπτους. Ως Κοινωνιολόγος, ντρέπομαι που παραιτηθήκαμε από τον συστηματικό αγώνα ενάντια στις εξαρτήσεις και την καλλιέργεια υγιών τρόπων ζωής. Ως Έλληνας, ανησυχώ ιδιαίτερα για την κοινωνική αποδιάρθρωση που συνδυάζει την οικονομική καταστροφή, την αστική υποβάθμιση, την δημογραφική αναστάτωση, την φθορά των κοινοτήτων και των ανθρωπίνων προσώπων των καταταλαιπωρημένων πολιτών.

Η πολιτική των περίεργων τύπων που ωραιοποιούν τα ναρκωτικά και διαφημίζουν τα «μαλακά» θα πάρει πόδι από την Θεσσαλονίκη”.


Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την Δημοτική Παράταξη “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη” (www.thessaloniki.plus). Είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας.

Originally posted 2018-11-12 19:45:03.