Είμαι αναγκασμένος να σχολιάσω τις δηλώσεις του Αδώνιδος Γεωργιάδη για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Υποστήριξε πως “όταν μας δοθεί η ευκαιρία για την αλλαγή στα δύο κρίσιμα σημεία που είναι η εθνικότητα και η γλώσσα θα την αλλάξουμε. Όμως για να φτάσουμε στο σημείο να την αλλάξουμε, θα πρέπει να μη χρεωθεί η Ελλάδα το κόστος της καταπάτησής της”.
Ο Άδωνις αγνοεί το Άρθρο 20, Παράγραφος 9 της προδοτικής συμφωνίας; Το Άρθρο ορίζει πως: “Δεν επιτρέπεται καμία τροποποίηση της παρούσας Συμφωνίας που περιέχεται στο Άρθρο 1(3) και στο Άρθρο 1(4)”. Στις δύο αυτές παραγράφους, ορίζεται πως η ιθαγένεια των Σκοπιανών θα είναι “Μακεδονική” και η ομιλουμένη διάλεκτός τους θα ονομάζεται “Μακεδονική Γλώσσα”.

Από τις δηλώσεις του Αδώνιδος, μάθαμε σήμερα πως η προδοτική συμφωνία μπορεί να τροποποιηθεί, ακόμα και στις μη αναθεωρητέες διατάξεις της, επί του εδάφους της μη εφαρμογής της από έν εκ των συμβαλλομένων μερών.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να κρυφτεί από την επιστημονική, νομική και εθνική αλήθεια πως η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ στις Πρέσπες είναι ΑΚΥΡΗ και ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ. Χαίρομαι που εν όψει της πολιτικής εξαφάνισης του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι διαφοροποιήσεις γίνονται όλο και πιο ηχηρές. Αλλά, όσο οι άνθρωποι των ξένων μας ζητούν πίστωση χρόνου, η χώρα χάνει αίμα…

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2020-10-01 21:46:12.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.