Μετά την εσωτερική οικονομική κατάρρευση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής με την κρίση του 2007-2008, το βαθύ κατεστημένο που κυβερνάει της ΗΠΑ, την Μεγάλη Βρετανία και την Γαλλία αποφάσισε να κινηθεί επιθετικά εις βάρος της Ρωσίας. Στην βόρεια Αφρική και την Μέση Ανατολή, ανέτρεψαν όσα καθεστώτα τηρούσαν αυτόνομη στάση. Βύθισαν τις χώρες στην καταστροφή και τον θάνατο. Ερέθισαν το αντανακλαστικό της αραβικής και μουσουλμαντικής αυτοάμυνας και αυτό με την σειρά του πήρε την μορφή του ιερού πολέμου με χρήση κάθε διαθέσιμου βίαιου μέσου, περιλαμβανομένης της τρομοκρατίας. Επιτίθενται στην οικονομία και την νομισματική ευστάθεια της Ρωσίας και της Τουρκίας. Αποπειράθηκαν και αποπειρόνται να ανατρέψουν το καθεστώς στις δύο χώρες.

Ο πόλεμος κοστίζει και ο Πρόεδρος Τραμπ το ξεκαθάρισε σε όλη την παλιοπαρέα του ΝΑΤΟ: να πληρώσετε τα χρωστούμενα στον οργανισμό – τέρμα το τζάμπα. Η προγραμματική του θέση για απόσυρση της Αμερικής από τις εστίες καταστροφής και πολέμου που είχε ανοίξει ο Μπους και ο Ομπάμα κινητοποίησε το βαθύ κατεστημένο της δύσης: το τραπεζιτικό κεφάλαιο και τους εμπόρους όπλων, που αμφότεροι ελέγχουν τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης (συνήθως με ακρωνύμιο τριών γραμμάτων).

Η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία έπαθαν μεγάλη ζημιά από την αμερικανική κρίση. Η Βρετανία φεύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί ετοιμάζεται για μεγάλο πόλεμο με την Ρωσία σε έδαφος τρίτων ή προσβάλλοντας στρατιωτικά μέσα σε ουδέτερο έδαφος μακριά από τις δύο ενδοχώρες.

Λίγοι πρόσεξαν τις ανακοινώσεις του Διευθυντή Κατασκοπείας των Βρετανών εχθές. “Πρώτη φορά μετά τον πόλεμο, γίνεται χρήση χημικών όπλων στην Ευρώπη από τους Ρώσους”, είπε. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας κύριος Μακρόν χθες ανακοίνωσε πως έχει ντοκουμέντα πως η Συρία έχει χημικά και πως τα χρησιμοποίησε για να σκοτώσει μωρά στην Ντούμα. Στην Ντούμα που ήδη είχε καταλάβει στρατιωτικά! Στην Ντούμα, όπου χθες ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για να πανηγυρίσει την είσοδο του νόμιμου στρατού και το φευγιό των ανταρτών που πληρώνονται σε δολάρια και μιλούν και αγγλικά.

Παρεμπιπτόντως η Ντούμα είναι δίπλα στην συριακή πρωτεύουσα. Η παλιοπαρέα των δύο, Μεγάλης Βρετανίας και Γαλλίας εμπλέκεται στην ενίσχυση των ξενοκίνητων ανταρτών που διατηρούν εγκαταστάσεις με χημικά όπλα. Θέλουν να πείσουν τον Πρόεδρο Τραμπ να μπει στο παιχνίδι πρωτού το χάσουν εντελώς και φύγουν κακήν κακώς από την Συρία. Θέλουν να αποφασιστεί βομβαρδισμός για να σβήσουν τα ίχνη της σκευωρίας τους, κτυπώντας στρατιωτικές εγκαταστάσεις του νόμιμου στρατού, αλλά και άλλες κρυφές, που αφήσαν πίσω τους οι αντάρτες που υποστηρίζουν με κάθε μέσο.

Χημικά δεν έπεσαν στην Ντούμα. Το επεισόδιο ήταν τηλε-σκηνοθετημένο από τους αντάρτες και την οργάνωση Άσπρα Κράνη. Ο πρώην κατάσκοπος Σκριπάλ ήταν εντελώς αδιάφορος για τους Ρώσους. Δεν δολοφονήθηκε με το χημικό όπλο ΝΟΒΙΤΣΟΚ. Αν ήταν αυτό, η κόρη του θα ήταν ήδη νεκρή.

Η αφήγηση που παπαγαλίζουν οι τρεις μεγάλες δυνάμεις είναι: “Κίνδυνος-Θάνατος. Τα χημικά που έχουν τα κράτη-τρομοκράτες όπως η Συρία, τα χρησιμοποιούν ηγέτες-τέρατα όπως ο Άσαντ και ο Πούτιν, για να σκοτώνουν μωρά και να κάνουν επιθέσεις στις ωραίες και ήσυχης ευρωπαϊκές μας πόλεις. Πρέπει να τους εξολοθρεύσουμε”.

Πίσω από τον πόλεμο που προσπαθούν να φυτέψουν στην “περιφέρεια” της Ρωσίας, είναι τα πετρέλαια του Ιραν, του Ιρακ και ο έλεγχος των Στενών του Σουέζ.

Originally posted 2018-04-13 09:20:51.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.